Poliisin puolivuositilasto kertoo: Omaisuusrikokset kasvussa Äänekoskella


Sisä-Suomen poliisilaitoksen julkaisemista tilastoista käy ilmi, että huumausaine- ja väkivaltarikokset ovat vähentyneet. Omaisuusrikoksia kirjattiin Äänekosken alueella 28 kappaletta enemmän kuin viime vuoden tammi-kesäkuussa.

Ylikonstaapeli Juha Aholan mukaan on positiivista, että rikosten lukumäärät Äänekoskella ovat kaikissa kategorioissa pieniä ja rikosten kokonaismäärä on laskenut.

– Laskua selittää liikennerikkomusten määrän väheneminen, joka näkyy nopeasti tilastoissa. Huumausainerikokset ovat vähentyneet koko Sisä-Suomen poliisin alueella, viime vuonna sen eteen tehtiin paljon töitä ja se näkyy nyt tässä tilastossa. Äänekosken osalta väkivaltarikoksissa on hyvännäköinen pudotus, muualla Sisä-Suomen alueella ne ovat hienoisessa nousussa, Ahola kertoo.

Omaisuusrikosten, kuten varkauksien, petosten ja ryöstöjen selvitysajat ovat lyhentyneet roimasti Äänekoskella, mutta selviämisprosentti rojahti kuudestakymmenestä reiluun 30 prosenttiin viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Äänekoskella tapahtui alkuvuonna 38 varkautta ja 45 petosrikosta.

– Varkauksia on tehty eniten tiloissa, jotka ovat olleet lukittuina mutta jotka eivät ole asuinkäytössä, eli tavaraa on lähtenyt varastoista, autotalleista, kerrostalojen irtaimistosuojista tai kesämökkien piharakennuksista. Myös työmaat ovat tällaisten varkauksien kohteena, Ahola toteaa.

Hän muistuttaa, että sataprosenttisen varasvarmaa säilytyspaikkaa ei ole. Etenkin vapaa-ajan asunnolla kannattaa olla tarkkana, ettei arvotavara jää houkuttelevasti nojailemaan liiteriin heppoisen lukon taakse.

– Yleisesti voi suositella, että arvo-omaisuutta säilytetään semmoisessa paikassa jonne on mahdollisimman varmaa, etteivät varkaat pääse. Hyvä valaistus ja turvallinen lukko kuuluvat asiaan, mutta hälytyslaitteet ovat hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi kesämökillä, Ahola muistuttaa.

Vastaa

  1. Rasvakaapeli

    Tehtaan rakentajat lähti niin rikollisuus vähenty. Hupsista, lause jota ei saanut kirjoittaa tai sanoa ääneen vaikka kaikki sen tietää.

    Vastaa