Rengasrallia vanhusten kanssa


Äänekosken seniorikeskuksella vietettiin Rengasralli -tapahtuma aurinkoisessa ja lämpimässä syyssäässä noin 80 osallistujan voimin.

 

Väkeä oli liikkeellä monenlaisten pyörien päällä. Pyörätuolit, rollaattorit, potkupyörät ja lastenvaunut liikkuivat rengasralliradalla sulassa sovussa. Seniorikeskuksen asiakkaita sekä muita ikäihmisiä pääsi ulkoilemaan läheistensä, työntekijöiden ja vapaaehtoisten avustamina. Apukäsinä oli mukana Äänekosken lukiolaisia sekä vapaaehtoisia ulkoiluystäviä. Lapsia ohjaajineen oli saapunut paikalle Piilolan päiväkodista, Äänekosken seurakunnan perhekerhosta sekä Äänekosken kaupungin avoimesta päiväkodista.

Tapahtuma alkoi seurakunnan ja perhekeskuksen laululeikeillä, jotka toimivat hyvänä lämmittelynä ja fiiliksen nostattajana ennen rengasrallirataa. Pihalla raikasivat lastenlaulut, ja Ilmassa lenteli lentosuukkoja. Laululeikkien jälkeen siirryimme yhdessä seniorikeskuksen alapihalle tehdylle rengasralliradalle. Radalla oli pisteitä, joissa mm. jumpattiin, laulettiin ja leikittiin. Radan hiekalle piirtyi kauniita tervehdyksiä, tuoksuteltiin kukkia ja ihailtiin edessä avautuvaa järvimaisemaa. Kaikenikäiset touhusivat yhdessä ja kaikilla oli hyvä mieli. Vanhukset nauttivat lasten seurasta, ilosta ja energiasta. Lapsiltakin saimme hyvää palautetta kivasta aamupäivästä.

Rengasrallin järjestivät yhteystyössä Äänekosken kaupungin liikuntatoimi, arjen tuki ja perhekeskus sekä Äänekosken seurakunta.

Rengasralli tapahtuma oli osa Vie vanhus ulos -kampanjaa. Kampanja on käynnissä 10.09.-10.10.2019 ja sillä edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka halua tehdä hyvää.

– Haastammekin teidät kaikki osallistumaan Vie vanhus ulos-kampanjaan. Voit ulkoilla vaikka yhdessä oman isovanhempasi tai naapurin ikäihmisen kanssa, Sanna Kivilahti Äänekosken perhekeskuksesta yllyttää.

Listätietoa kampanjasta löydät https://www.vievanhusulos.fi/tietoa-kampanjasta/

Vastaa