SDP:n Mäkinen: Äänekosken uusi poliisilaitos parantaa koko pohjoisen Keski-Suomen turvallisuutta


Riitta Mäkinen on keskisuomalainen kansanedustaja.

Puolustusvaliokunnan jäsen Riitta Mäkinen iloitsee uuden poliisiaseman rakentamisesta Äänekoskelle.

 

Valtioneuvosto päätti uudesta poliisitalo- hankkeesta tällä viikolla Poliisihallituksen ja sisäministeriön esityksen mukaisesti. Noin 40 henkilön täyden palvelun aseman yhteyteen rakentuu myös poliisivankila. Hanke on erittäin tärkeä koko pohjoisen Keski-Suomen kuntalaisten turvallisuudelle.

– Tämä on hieno  ja odotettu uutinen. Kansalaisten turvallisuus on heikentynyt merkittävästi harvaan asutuilla seuduilla. Perusoikeudesta turvallisuuteen on pidettävä tiukasti kiinni. Äänekoskella ei ole ollut täyden palvelun asemaa moneen vuoteen ja tilanne on vaikeuttanut poliisityötä myös Jyväskylässä. Äänekosken ja Saarijärvi-Viitasaaren seudulla asuu lähes 51 000 ihmistä. Sisä-Suomen poliisilaitoksen kapasiteetti toimia koko alueellaan ei ole ollut riittävä. Nyt tulossa on sekä tarvittavat tilat ja vahvistusta poliisivoimiin, Mäkinen iloitsee.

Äänekosken uusi poliisiasema on malliesimerkki uudesta tavasta toteuttaa perinteisesti raskaita ja kalliita uudisrakennuksia. Rakentuvat tilat ovat moderneja, turvallisia, toimivia ja kustannustehokkaita. Tarkoituksena on saada Äänekoskella nyt pilotoitava tapa käyttöön myös muualla Suomessa.

– Uusi poliisiasema valmistuu ensi vuoden lopulla. Esitän osaltani kiitokset Jyväskylän poliisilaitokselle heidän aktiivisuudestaan. Me keski-suomalaiset kansanedustajat saimme viime vuonna paljon arvokasta informaatiota, mikä auttoi asian eteenpäin viemistä valtiovarainministeriössä kiireellisellä aikataululla. Yhteistyössä on todella voimaa, Mäkinen toteaa.

Vastaa

 1. 4711

  Hymyilee noin komeasti, mutta pitää muistaa että nyky hallituksen edustajat hymyilevät käsi toisen taskussa ja sieltä ne rahat otetaan.

  Vastaa
 2. Artturi

  Lähtökohtaisesti poliisilaitosrakennus on varmaankin myönteinen asia myös äänekoskella, vaikka joidenkin mielestä se maksaa rahaa.

  Rosvojen, huume- ja murtomiesten kannalta tietysti ikävämpi juttu. Vasteajat lyhenee ja kiirus tulee.

  Joidenkin mielestä on ilmeisesti ikävää kun nykyhallituksen edustajat ovat käsi toisen taskussa ja ottavat sieltä rahaa. Peruskoulun yhteiskuntaopin tunnilta tuttu järjestelmä on toiminut myös aiempien hallitusten kausilla verorahoilla. Ja rosvojen iloksi poliisien vasteajat ovat tähän saakka pidentyneet vuosi vuodelta.

  Vastaa