Sisäministeriö: Äänekosken uusi poliisiasema vuokrataan Senaatti-kiinteistöltä


Äänekosken uuteen poliisitaloon tulee myös kaivattu poliisivankila.

Äänekosken tulevalle poliisiasemalle esitetään vuokrattavaksi arviolta 2160 neliömetrin verran toimitiloja Senaatti-kiinteistöiltä. 

 

Toimitilatarve on esitetty sisäministeriölle enimmäismääräisenä tämän hetken tilanteessa. Nykyiset poliisiaseman väistötilat sijaitsevat kahdessa Senaatti-kiinteistöjen kautta edelleen vuokratussa liikekiinteistössä Äänekosken keskustassa. Osa Äänekosken toiminnoista on väliaikaisesti siirretty Saarijärven poliisiaseman tiloihin ja osa henkilöstöstä työskentelee väliaikaisesti Jyväskylän poliisiasemalla. Lisäksi poliisivankila on sijoitettuna Saarijärven poliisivankilan aiemmin osittain lakkautettuihin tiloihin. 

Senaatti-kiinteistöjen mukaan Äänekosken virastotalon kiinteistöön ei ole enää paluuta, koska niitä ei saada korjattua terveellisiksi.

– Äänekoskella ei ole muita valtion omistamia tiloja kuin kyseinen virastotalo. Äänekoskella ei ole myöskään muita poliisin toiminnalle sopivia tiloja vuokrattavana, sisäministeriön sivuilla kerrotaan.

Poliisihallitus ja Senaatti-kiinteistöt allekirjoittivat 21.2.2018 asiantuntijapalvelusopimuksen, jonka tavoitteena oli saada aikaan hankesuunnitelma Äänekosken poliisitalo-ratkaisusta. Hankkeessa toteutetaan Sisä-Suomen poliisilaitoksen Äänekosken poliisiaseman käyttöön noin 2 160 m² suuruinen uudisrakennus, modulaarinen poliisitalo, joka on suunnittelu- ja rakennustavaltaan perinteisiä taloja edullisempi ja muuntojoustavampi toimitilaratkaisu. 

Vastaa

  1. 4711

    Olisikohan tarve ostaa omaksi niin kuin tuli tarve ostaa tuo pankkari tai mikä yleishalli se nyt onkin. Taitaa päättäjillä kohta alkaa olla tiukat paikat. Ei kateeksi käy.

    Vastaa