Sumiaisten Aittatori 30 vuotta!


Onnea Aittatori, 30 vuotta! Kuva: Maija Piitulainen.

Jos haluat päästä mukavaan tunnelmaan, kannattaa ottaa suunta Sumiaisiin ja Aittatorille. 

 

Sumiaisten kirkonkylän raitin kireimmästä mutkasta löytyy iki-ihana punamultainen Aittatori, jonka sisällä tuoksuu vastaleivottu ruisleipä. Hyllyt notkuvat kauniita käsitöitä, ihanimpia villasukkia ja muuta tärkeää. Aittatorilla vietettiin lauantaina tunnelmallisen lupsakkaa 30-vuotisjuhlaa.

Synttärit alkoivat Antto Häyrisen säestämällä yhteislaulutilaisuudella. Eino Leinon Hymyilevän Apollon tuli tulkitsemaan Sumiaisten viimeiseksi kunnanjohtajaksi jäänyt Esko Santala. Kuultiinpa myös mielenkiintoinen tuokiokuva Sumiaisten bisneselämästä kautta aikojen, tämän tuokiokuvan tarjosi paikallisasiantuntija, emeritaprofessori Pirjo Korkiakangas. Synttärijuhlat kruunasi noin seitsemän sortin kahvitarjoilu.

Onnea Aittatorille! 

Pirjo Korkiakangas kertoi Sumiaisten bisneselämän kehityksestä. Kuva Maija Piitulainen.

Vastaa

  1. Päivi Ojala

    Olipa iloinen uutinen kesäsumiaislaiselle perheelleni, että kyläkauppa taas löytyy läheltä. Kylä on tuntunut Suhari kaupan lopettamisen jälkeen entistä hiljaisemmalta ja minua on surettanut kyläläisten kohtalo. Onhan kauppa tärkeä kohtaamispaikka ja yhteisöllisyyden luoja. Kunhan nyt kylän väki ja kesälomalaiset myös ymmärtävät käyttää kaupan palveluita, jotta se myös kannattaa yrittäjälle. Kiitos siitä ja hyvää kesää kaikille ! Kesäloma alkoi ja pian suuntaan perheeni kanssa lomanviettoon taas rakkaaseen Sumiaisiin, kuten olen tehnyt jo 58 vuoden ajan, äitinä synnyinseudulle. Hyvää kesää kaikille ! Terv. Päivi Espoosta

    Vastaa
  2. timo kolu

    miksi ei vaikka suolahden uimahalli voisi ollla auki vaikka kun on kylmä kesä??

    Vastaa