Suolahden jäähallin peruskivi on muurattu


Äänekosken uuden jäähallin peruskivi muurattiin tiistaina Suolahdessa. Paikalla oli kaupungin, rakentajien, rakennuttajien ja käyttäjien edustajia. Laastin mätössä vuorossa Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtaja Tapio Saaristo ja kaupungin kiinteistöyhtiön Proaveran hallituksen jäsen Tuula Lehtonen.

Suolahden uuden jäähallin rakennustyömaan peruskivi muurattiin tiistaina asiaankuuluvin seremonioin ja saatesanoin.

 

Äänekosken kaupungin kiinteistöyhtiö Proaveran hallintaan tuleva rakennus valmistuu loppukesällä. Tavoitteena on, että ensimmäinen jääkiekko-ottelu päästään pelaamaan viikolla 35.

Pohjapinta-alaa rakennuksella on runsaat 4000 neliötä ja tilat yli tuhannelle katsojalle. Energiataloudeltaan halli on huippuluokkaa maailmassa ja käytännöiltään kokoluokassaan kärkikaartia Suomessa. Uusi halli nousee vanhan jäähallin viereen koulukeskuksen ja uimahallin naapuriin.

Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtaja Tapio Saaristo arvioi hallin antavan seutukunnan jääliikunnalle aivan uudet ulottuvuudet.

– Voi sanoa, että tämä on pieni askel koko maan mittakaavassa, mutta suuri askel seutukunnan jääurheilulle.

Saariston mukaan erityisesti Urhon jääkiekkotoiminta saa lisäpotkua. Uudet puitteet antavat taidoissaan kehittyneille junioreille ja sarjapelaajille toimivan mahdollisuuden jatkaa seuran omissa riveissä.

– Paistaa se aurinko Urhonkin risukasaan, hän hehkutti.

Saaristo pitää uudistusta vähintäänkin yhtä mittavana kuin vanhan kevytrakenteisen jäähallin, ”murskaamon” valmistumista kolmisenkymmentä vuotta sitten, jolloin päästiin taivasalta sisätiloihin.

 

 

Vastaa

  1. Petteri Nieminen

    Hienoa viimeinkin saadaan oikea jäähalli katetun tekojään tilalle.Toivottavasti harrastaja määrät kasvaa.

    Vastaa