Suolahden yhtenäiskoulu on avattu virallisen juhlavin menoin – katso video


Rehtoreita rivissä, sekä kaupungintalousjohtaja että kaupunginjohtaja sekä opetus-ja kasvatusjohtaja.

Suolahden yhtenäiskoulun avajaisiin olivat kaikki tervetulleita. 

 

Suolahden yhtenäiskoulu, SYK,  on avattu virallisesti. Puheita pitämään tulivat kaupunginjohtaja Matti Tuononen, Äänekosken opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä, entisen Suolahden Telakkakadun yläkoulun eläköitynyt rehtori Heikki Moilanen ja SYK:n rehtori Mika Lehtonen.

Puheissa muisteltiin koululaitoksen tuloa Suolahteen sekä muistutettiin siitä, kuinka äänekoskelaiset voivat olla syystäkin ylpeitä kouluverkostaan.

– Ei voi uskoa, missä ollaan! Vuonna 2007 ei minulla, eikä Heikki Moilasella tullut mieleenkään, mihin kasvun- ja oppimisen toimialalla voidaan vielä päästä. Uusia kouluja on tehty, ja vanhoja peruskorjattu. Tässä pihapiirissä on tapahtunut paljon, ja koko ajan tapahtuu lisää: nyt tuohon viereen on nousemassa  uusi jäähalli, Ville Härtsiä sanoi.

Uusissa kouluissa on opeteltu ottamaan käyttöön uusia oppimismuotoja.

– Tämäkin koulu on moderni, tulevaisuuden tarpeeseen vastaava oppimisympäristö, josta löytyy muunneltavia tiloja. Akustisuus tuo työrauhaa sekä henkilökunnalle kuin oppilaillekin. Iltaisin talo toimii koko kylän olohuoneena, jossa voi käydä harrastamassa, Härtsiä sanoi.

Härtsiä sanoi, kuinka yhtenäiskoulu on kuin uusioperhe.

– Nyt opetellaan yhdistämään kahta tai kolmea toimintakulttuuria: se on tavoitteellista toimintaa, jossa yhteisöllisyys toteutuu, Härtsiä sanoi ja pohti koulumatkailun voivan olla tulevaisuudessa bisnestä Äänekoskella.

Jospa nyt viimeinkin kauan sitten viljelty ajatus pääsisi liikkeelle kunnan toimesta.

(video kuvan alla)

Lipun nostoa avustivat Rene ja Helmiina.

Katso videolta kaupunginjohtaja Matti Tuonosen avajaispuhe: 

Vastaa