Suolahtelainen Antti Rossi lähtee Venäjälle kilpailemaan tehdaskunnossapidossa


Antti Rossi. Kuva: Poke.

Insinööriopiskelija odottaa jännityksellä, mihin rahkeet riittävät kansainvälisessä kilpailussa.

 

Suolahtelainen insinööriopiskelija Antti Rossi osallistuu WorldSkills-kilpailuihin Venäjän Kazanissa. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta vuonna 2016 valmistuneen Rossin kilpalajina on tehdaskunnossapito. Hän on voittanut aiemmin SkillsFinlandin Taitaja SM-kilpailuissa hopeaa ja kultaa, minkä seurauksena hänet pyydettiin MM-joukkueeseen. Rossi opiskelee tällä hetkellä konetekniikan insinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulussa Kuopiossa.

– Olen osallistunut maajoukkueleireille ja käynyt treenaamassa muun muassa Joensuun Taitaja SM-kisoissa keväällä. Lisäksi harjoittelen koko ajan töissä Quant Finland Oy:n Suolahden toimipisteessä Metsä Woodilla. Lähden kisoihin hyvillä mielin ja odotan jännityksellä, mihin rahkeet riittävät, sanoo Rossi.

Rossi on harjoitellut tiiviisti Koulutuskeskus Salpauksen lehtorin Tommi Backmanin valmennuksessa. Backman on kokenut WordlSkills-ekspertti. Myös Backman luottaa Antti Rossiin.

– Antin lähtöasetelma WorldSkills-kilpailuun on hedelmällinen. Hänellä on kilpailukokemusta ja menestystä Taitaja-tasolla, työkokemusta alan käytännön työtehtävistä sekä käynnissä olevat insinööriopinnot, jotka vahvistavat alan työtehtäviin liittyvää teoriapohjaa, sanoo Backman.

Rossia sponsoroivat Poke, Savonia Ammattikorkeakoulu, Sievi, Wurth sekä Quant Finland.

WorldSkills-kilpailu on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu. Kilpailussa ratkotaan maailmanmestaruudet noin 50 lajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen aloja. WorldSkills Kazan 2019 on järjestyksessään 45. WorldSkills-kilpailu, joka järjestetään 22.–27. elokuuta 2019 Kazanissa, Venäjällä. Suomen joukkueen kilpailuun lähettää Skills Finland.

Vastaa