Tahdotko digivastaavaksi?


Koskelan uusi koulutus antaa eväitä neuvoa muita digilaitteiden käytössä.

 

Opetushallitus on jakanut rahoitusta vapaan sivistystyön oppilaitoksille käytettäväksi aikuisten digitaitojen vahvistamiseksi. Koskelassa koulutushankkeeseen liittyen järjestetään Digivastaavakoulutus, jonka tarkoituksena on kouluttaa ihmisiä paitsi käyttämään älylaitteita, myös opastamaan muita niiden käytössä.

– Koulutukseen voi tulla kuka tahansa, jota kiinnostaa auttaa muita laitteiden käyössä. Jos itse osaa jo käyttää tietokonetta, pääsee hyvin alkuun. Koulutuksen käynyt henkilö osaa paremmin neuvoa esimerkiksi läheisiään tai vaikka yhdistystoiminnan jäseniä laitteiden ja palveluiden käytössä, Koskelan digihankevastaava Satu Luukkainen kertoo.

Digiosaaminen on nykyään jo kansalaistaito. Luukkainen toivoo, että etenkin varttuneempi väki ja erilaiset yhdistysaktiivit löytäisivät koulutuksen.

– Olisi hienoa, kun vertaisosaaminen lähtisi tätä kautta leviämään. Erilaiset yhdistykset voisivat järjestää opastushetkiä jäsenilleen tai pitää vaikka kylätapahtumissa diginurkkausta, jonne voi tulla kysymään neuvoa, Luukkainen maalailee.

Vertaisneuvonta on trendi digiasioissa: Koskelassa on hankkeen tiimoilta järjestetty myös älylaiteohjauksia, ja muun muassa Suolahden Eläkkeensaajilla on ollut digitempauksia älylaitteiden haltuunottoon liittyen.

– Kynnys avun kysymiseen täytyy pitää matalana, ja vertaisohjaus on tähän hyvä tapa. Koulutuksen jälkeen voidaan järjestää vielä lisää opetusta ja neuvontaa, Satu Luukkainen toteaa.

Maksuton Digivastaavakoulutus Koskelassa 23.–24.11.2019. Ilmoittautuminen ja lisätiedot Koskelan verkkosivuilta (koskelansetlementti.net ) ja asiakaspalvelusta p. 0400 115360.

Vastaa