Taidetta syyslomalaiselle


Sylvie Bézard saa inspiraationsa luonnosta ja erityisesti hyönteisistä. Töitä esillä Suomen käsityön museossa Jyväskylässä. Kuva: Sylvie Bézard

Äänekosken taidemuseon amanuenssi Marjo Ahola vinkkaa tämän hetken suosikkinäyttelynsä, joihin voi piipahtaa syyslomaretkellä.
HAM: Ellen Tesleff

Helsingin taidemuseossa voi ihailla Ellen Tesleffin maalauksia. Tesleff on omalaatuinen taiteilija, joka on tehnyt kaiken juuri kuten itse haluaa, välittämättä taidekausista tai kriitikoiden näkemyksistä.

Ellen Tesleff: Minä maalaan kuin jumala. HAM, Helsinki 26.1.2020 saakka

Poikilo: Osmo Rauhala

Kouvola-talossa on kaksi museota saman katon alla. Osmo Rauhala on moderni tyyppi, joka viettää puolet vuodesta New Yorkissa työstämässä taidettaan ja puolet vuodesta luomuviljelee maata Nokialla. 

Osmo Rauhala: Järjestyksen kuvat. Poikilo-museot, Kouvola 12.1.2020 saakka

Jyväskylän taidemuseo: Graphica Creativa 2019 

Huippugrafiikkaa esittelevään näyttelyyn on kutsuttu taideyliopistot kolmesta maanosasta; Helsingistä, Oslosta, Tokiosta sekä Edmontonista. Pääosassa ovat taidegrafiikan opiskelijat, ja näyttely toteutetaan aina kolmen vuoden välein.

Graphica Creativa 2019: Hereafter. Jyväskylän taidemuseo 1.12.2019 saakka

Suomen käsityön museo: La Normandie Boréale

Seitsemän normandialaista artesaania yhdistää voimansa näyttelyssä, jossa on muun muassa kierrätyspahvista luotuja koristeellisia peilejä ja tauluja, eläinhahmoja monista materiaaleista sekä kierrätysnahkakoruja. Myös lapsille sopiva!

La Normandie Boréale – Käsityötä Ranskasta. Suomen käsityön museo, Jyväskylä 8.12.2019

Vastaa