Tangokärpäsen puraisema


Sini Pulli laulaa tangoa ja tähtää Suomen suurimmalle tangoareenalle. 

Äänekoskella asuva 14-vuotias Sini Pulli sai tangokipinän sattuman kautta. Kipinä on kantanut jo pitkälle, sillä Seinäjoen Tangomarkkinoilla pidetyssä Satumaa-laulukilpailussa Sini toi Äänekoskelle tangonuori -sarjan jaetun kolmannen sijan.

 

Sini Pullin hymy täyttää koko tilan. Aina laulanut Sini kertoo tykkäävänsä tangon dramaattisuudesta ja lyriikkaan kätketyistä tarinoista. 

– Innostuin tangosta aivan sattumalta, kun etsin uusia lauluja. Ennen tangoa olen laulanut iskelmää ja sitä ennen oopperaa. Tykkään erilaisista genreistä, mutta tällä hetkellä tango on mun juttu. Suomessa on tehty paljon upeita tangoja, ja meillä on huikeita tangolaulajia, mutta ketään varsinaista tangon esikuvaa ei minulla ole. Jos esikuvan nimeän, niin se on Adele, Sini sanoo.

Kiitosta tulee kotiväelle kannustuksesta ja kiitos menee myös Koskelan laulunopettaja Marjut Kossi-Saarelalle. 

– Hän on ollut suurena apuna kilpailuun valmistautuessani. 

Sini kertoo, kuinka finaaliin pääsy oli hänelle jo melkoinen voitto. Ennen finaalia pidettiin yhdeksän esikarsintaa ympäri Suomea. 

– Toukokuussa  osallistuin kisan esikarsintoihin Kuopion Rauhanlahdessa, ja pääsin sieltä ainoana sarjastani suoraan semifinaaliin, Sini kertaa. 

Kesäkuussa Ähtärissä pidetyissä semifinaalissa Sini eteni 18 parhaan laulajan joukkoon. Yhteensä kisaan osallistui noin 200 laulajaa. 

– Kun sain tiedon finaalipaikasta, olin todella onnellinen, sillä finaaliin pääsi vain 12 laulajaa, joista 9 oli tyttöjä. 

Seinäjoen Tangokadulla lauletussa finaalissa oli kolme kierrosta. Sini lauloi kappaleet Rannalla tuulee ja Nuoruus on seikkailu. 

– Itse kilpailutilanne oli jännittävä. Onneksi minulla oli perhettä mukana tukemassa ja kannustamassa. Saatan jännittää esiintymistä, mutta kun pääsen lavalla, jännitys katoaa. Esityksen jälkeen menee sormet aivan kylmäksi, Sini sanoo.

Sinin äiti, Sirkku Pulli kertoo, kuinka Sini sai yleisöltä toisella kierroksella kovimmat aplodit. 

– Sini oli selkeästi yleisön suosikki, äiti sanoo.

– Harvinaista kyllä, iskäkin herkistyi, Sini paljastaa. 

Jaettu kolmas sija ei jäänyt harmittamaan. Sini sanoo alkaneensa jo miettimään, mitkä kappaleet hän ottaa ensi vuoden kisaohjelmistoon. Sini oli sarjassaan nuorimmasta päästä, sillä sarjan ikähaitari on 14-17 vuotta. 

– Jos innostus säilyy, yritän myöhemmin itse Tangomarkkinoille, Sini lupaa. 

Haaveena on opiskella musiikin ammattilaiseksi. Ensin on kuitenkin edessä peruskoulun viimeinen luokka Koulunmäellä, sitten lukio. 

– Olen opiskellut itse pianonsoittoa, siten, että pystyn säestämään itseäni. Käyn mielelläni laulamassa vanhuksille ja on minulla ollut keikkoja kirkossa ja koulussakin. Laulan aina, kun on vain mahdollista!

– Sini oli neljävuotias, kun hän ilmoitti tulevansa oopperalaulajaksi. Toivon, että Sini pysyy sellaisena kuin on, sillä luonnollisuus kantaa pitkälle, äiti-Sirkku sanoo. 

Viime aikoina on tango täyttänyt Sinin ajatukset. Tango soi korvanapeissa ja kotona karaokelaitteissa. Entä se kaikkien aikojen upein tango ja tulkitsija?

– Se on Tamara Lundin Jäljet hiekassa, sanoo Sini hetkeäkään empimättä. 

Vastaa