Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Pekka Ouli: Rahankäyttöön ja suunnitteluun tarkempi huomio


Tarkastuslautakunta on kiinnittänyt huomionsa budjettien ylityksiin. 

 

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Pekka Ouli kertoo, kuinka tarkastuslautakunta on pyytänyt tarkastuskertomukseen selvitystä, miten tekninen lautakunta kiinnittää huomiota investointien suunnitelmallisuuteen, projektinsuunnitteluun ja -johtamiseen sekä budjetin kokonaisseurantaan.

Tekninen johtaja Tommi Rautjärvi kertoo vastineessaan, kuinka erilaisten investointien rahoitusratkaisuja ja niiden suhdetta kaupungin toimintaan ja vaadittuihin säännöstöihin tutkitaan kuntatalouden näkökulmasta.

– Päätös tulee aina harkita tarkkaan, koska investointien rajoitteena on usein julkisen talouden epätasapaino tai velkaantuneisuus, vaikka päätös investoinneista tulisi tehdä sen järkevyyden kannalta. On kuitenkin selvää, että jatkossa huomiota tulee kiinnittää vieläkin enemmän julkisten investointien suunnitelmallisuuteen ja laatuun, vastaa Rautjärvi tarkastuslautakunnalle.

Maanantaina valtuustossa käsiteltäväksi tulevat uudelleen ylipainehallin hankinta ja siihen liittyvä 500 000 euron lisäbudjetti, lumetusjärjestelmän 40 000 lisäbudjetti, jäähallin 1,5 miljoonan euron lisälainan takaus ja 135 000 euron muutokset 2019 talousarvion lisäosaan.

– Nämä päätökset tulevat varsin epäonniseen aikaan kuntataloudessa, jossa Kuntaliiton 12.8.2019 arvioima Äänekosken verokertymä jää 5,4 miljoonaa euroa talousarviossa esitettyä pienemmäksi. Päätökset investoinneista on tehty siis huomattavasti positiivisemman taloustilanteen valossa. Maanantain valtuustossa valtuutetut joutuvat laittamaan jälleen kerran taloudelliset realiteetit ja hankkeiden vaikuttavuuden puntariin, toteaa Pekka Ouli.

Vastaa

 1. Mika

  Sanahelinää. Hallia nousee sinne tänne, vaikkei ole harrastajia. Melkoinen määrä menee rahaa palloiluhalleihin vaikkei menestystä seudulla ole ollut vuosiin, eikä niitä myöskään ole näkyvissä. Muutaman ihmisen unelman maksaa veronmaksajat.

  Vastaa
 2. Pekune

  Tulee vain mieleen, onko panostettu oikeassa suhteessa kulttuuriin suhteutettuna. Mielestäni panostukset eivät ole balanssissa. Painotalo ei ole saanut rahoja isoon kunnostus-korjaukseen. Vain ylläpitoon ja murusia on myönnetty varoja Painotalolle.

  Vastaa
  1. Mika

   Palolaitosta ja poliisilaitosta myös pukkaa. Mistä nämä rahat kaivetaan, kun lama on oven takana ja muuttoliike pois kaupungista on jo parempien aikojenkin aikana käynnissä?

   Vastaa
   1. sj

    Palo- ja poliisiasemilla on aivan eri maksajat kuin kunta nimeltä Äänekosken kaupunki. Siis, Keski-Suomen pelastuslaitos ja valtionhallinto (Senaatti-kiinteistöt).

    Vastaa
  2. sj

   Siihen Painotalo-hökkeliin ei kannatakaan laittaa sentin senttiä, pennin penniä eikä jenin jeniä. Noin yleisellä tasolla kuitenkin kulttuuri on jätetty niin kutsuttuun lapsipuolen asemaan Äänekoskella.

   Vastaa