Unelma-ammatista eläkkeelle – Helenan kassaliivi ”jäädytettiin” Äänekosken K-Citymarketissa


Helena Tourunen palvelee asiakkaita K-Citymarketin kassalla viimeistä päivää ennen eläköitymistä.

Helena Tourunen jää eläkkeelle tänään.

Keskiviikkona ostoksille saapuneet saattoivat yllättyä, kun kello 12 kauppias Mika Lankinen kuulutti onnentoivotukset yli 40 vuotta palvelleelle Helena Touruselle.

Ainutlaatuisena huomionosoituksena Helenan nimellä ja numerolla kuusi varustettu kassaliivi nostettiin talteen kassan yläpuolelle. Paikalle kerääntynyt yleisö yltyi onnittelulauluun, ja jatkuva halauksien ja kukkien virta alkoi.

– Voi miten paljon ihmisiä, ihan minua varten vaivautuneet tänne paikalle. Tunteet nousee pintaan, tämä tuntuu ihan unelta, Tourunen myönsi.

Lankinen kiitti Tourusta pitkästä työsuhteesta ja totesi, että kattoon nostettu liivi muistuttaa niin henkilökuntaa kun asiakkaitakin siitä, millainen legenda Helena Tourusesta ehti muodostua.

– Helenasta voisi kaikki, nuoret ja vanhat ottaa mallia. Häntä on muistettu täällä meillä mutta myös Keskon puolelta, Lankinen kertoi.

Tourunen palkittiin itsenäisyyspäivänä elämäntyöstään myös Suomen Valkoisen Ruusun mitalilla. Eläköitymisen kunniaksi K-Citymarketissa järjestetään tänään keskiviikkona kahvitus kello 17 saakka.

Helenan kassaliivi ”jäädytettiin” kassalinja kuutosen yläpuolelle.

Vastaa

 1. Niilo

  Hyvin tehty, kauppiaan/työkaverien ele on liikuttava. Sydämestäni toivotan hyvää eläkeaikaa ja iloitsen tuon yrityksen työilmapiiristä.

  Toinen ja vähemmän kiva mieleen juolahtanut asia on, että hyvin harvalla nyt työelämään tulevalla Helenalla on mahdollisuus vakituiseen työpaikkaan tai 40 vuoden uraan yhden työnantajayrityksen palveluksessa. Silppua ja epävarmuutta. Ei uskalla lapsiakaan hankkia kun leipä on korppujauhoina nollatuntisopimuksissa ja määräaikaisuuksissa.

  Työnantajat voivat miettiä, miten asian korjaavat. Itse ovat tilanteen aiheuttaneet. Työvoimapulan. Se on korjattavissa työnantajan joustolla; ei aina työntekijän. Työllä pitää elää.

  Vastaa
  1. Sirpa Kautto

   Aurinkoisia ja onnellisia eläkepäiviä Helenalle! Olet kiitokset, laulut ja kunnianosoitukset ansainnut upeasta työurastasi ja huippuasiakaspalvelustasi!

   Vastaa
  2. Ritva Ritamäki

   Kiitos Helena paljon ystävällisyydestä, ja asiakkaan huomioonottamisesta aina, kun kävin Äänekoskella kaupassa etsin sinua. Hyviä eläkepäiviä!Terveisin Ritva

   Vastaa
 2. 4711

  Kiitos Helenalle aina ystävällisestä palvelusta, sinun kassalla oli aina ilo käydä. Niilolle sanoisin että ei kaikki vika ole yrittäjissä, jos ei työ kiinnosta niin on turha valittaa.

  Vastaa
 3. Olavi

  Kiitos Helena! Kannoit usein ostokassini kassalinjalta ulos moponi ohjaustankoon! Siitä tuli aina hyvä mieli minulle!!

  Vastaa