Urho palkkaa jääkiekon junioritoimintaan kaksi osa-aikaista työntekijää


Suolahden Urhon tähtäin on jo tulevassa jäähalliprojektissa. Seura panostaa nyt henkilöstöön palkkaamalla kaksi osa-aikaista työntekijää.

 

Suolahden Urho ilmoitti elokuun alussa saaneensa hakemaansa seuratukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Tällä tuella seura on palkannut kaksi osa-aikaista työntekijää jääkiekon junioritoimintaan.

Junioripäällikkö Jani Vainio ja juniorikoordinaattori Aino Hintsala aloittavat työnsä 26. elokuuta.

– Vahvistamme organisaatiota ja tällä tavalla valmistaudumme myös tulevaan jäähalliprojektiin, sanoo Urhon jääkiekkojaoston puheenjohtaja Tapio Saaristo.

 

Varsinaisia palkattuja työntekijöitä Suolahden Urholla ei aikaisemmin ole ollut, vaan toiminta on perustunut vapaaehtoistyöhön. Valmentajien ja vapaaehtoisten toimijoiden löytäminen seuran pyörittämiseen on kuitenkin ajoittain kiven alla.

− Tämä on kaksivuotinen hanke, johon rahoitus haetaan uudelleen vuosittain, toivomme hankkeen jatkuvan pidempään, Saaristo toteaa.

Aino Hintsalan toimenkuvaan tulee kuulumaan ensisijaisesti sidosryhmätoiminta ja sosiaalisen median ylläpito.

− Yritämme saada yhteistyön toimimaan ihan päiväkodeista ja ala-kouluista lähtien. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää, Hintsala kertoo.

Aino Hintsala on viime kaudella vetänyt kiekkokoulua ja tyttökiekkoa. Kiekkokoulun nuorimmat osallistujat ovat olleet 3-6 -vuotiaita.

− Tyttö- ja naiskiekko on aina ollut lähellä sydäntäni, ja sitä haluan myös päästä työssäni kehittämään.

Hintsalan mukaan harrastekiekolle on selkeästi kysyntää ääneseudulla.

− Äänekoskella on niin paljon nuoria, joissa olisi potentiaalisia harrastajia. Yritämme vastata huutoon ja saada mahdollisimman paljon harrastejoukkueita kasaan. Nekin nuoret jotka ovat joskus harrastuksen jättäneet, voisivat myöhemmin palata takasin jääkiekon pariin, Hintsala summaa.

Jari Vainion vastuulla tulee olemaan juniorijoukkueiden valmennus.

− Tässä jo parikymmentä vuotta jääkiekon parissa toimineena, on mielenkiintoista lähteä viemään asioita eteenpäin, kun omat lapset ei välttämättä ole mukana toiminnassa. Harrastuksesta työksi, Jari Vainio kertoo innostuneena.

Suolahden Urhon tavoitteena on saada toimivia juniorijoukkueita joka ikäluokkaan. Jääkiekon harrastusmahdollisuuksien lisääntyminen Äänekoskella laskee myös kustannuksia tavoitteellisesti harrastaville nuorille.

− Pääasia, ettei harrastusta tarvitse lopettaa sen takia, ettei joukkuetta ole, Hintsala ja Vainio yhteisesti toteavat.

Heli Puputti

Riina Nygrén

Vastaa