Valtakunnan virallinen kylähullu nimettiin Koivistossa – 15. tittelinsaaja on Jukka Naukkarinen


Valtakunnan virallinen kylähullu 2019, Jukka Naukkarinen. Kuva: Valtakunnan Virallisten Kylähullujen Kilta ry

Valtakunnan XV. Viralliseksi Kylähulluksi on valittu Ummeljoelta kotoisin oleva Jukka Naukkarinen. Julkistaminen ja nimeämisjuhla vietettiin lauantaina 31. elokuuta Äänekosken Koivistonkylällä.

 

Virallinen kylähullu toimii suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjänä, tulevaisuuden väkevänä visijoitsijana.Henkilöltä edellytetään ennakkoluulottomuutta, vahvaa tahtotilaa ja itsensä peliin laittamista ja hän on aikaansaanut merkittävää, konkreettista jälkeä. Ehdokkaalta odotetaan luovaa, tuloksellista, kaukokatseista, kylähullulle sopivaa toimintaa kylätoiminnassa ja paikallisessa kehittämisessä.

Kouvolan Ummeljoelta kotoisin oleva Jukka Naukkarinen täyttää kaikki vaadittavat kriteerit. Hänen toiminnassaan on luovaa tuloksellista kaukokatseisuutta niin kylä- kuin laajemmassakin aluekehittämisessä. Naukkarista arvostetaan edustuksellisen demokratian sekä villin ja vapaan kylätoiminnan edustajien keskuudessa.Valintaraatiin teki syvän vaikutuksen Jukka Naukkarisen ansiolista ja hakulomakkeessa esille tuodut kuvaukset hänen innostavasta asenteesta oman kylänsä kuin koko seutukunnan elinolojen ja viihtyvyyden edistämisessä. Pitkäjänteinen kotiseutu- ja kylätoimintatyö tälle sähköalan yrittäjälle, maanviljelijälle ja perhekodin isälle on aivan selkeästi sydämen asia.

”Hänen tulevaisuuden visiointinsa on jo sillä asteella että Jukan soittaessa puheluita omalla kylällä, vastaaja toteaa jo etukäteen ääneen että mitähän se Juke nyt on keksiny.  Ennakkoluulo on Jukelle täysin outo käsite”.

Jukka Naukkarinen ei ole pelännyt laittaa itseään likoon vakavien yhteiskunnallisten epäkohtien korjaamiseksi. Mikään taho ei ole hänelle mahdoton lähestyä, kaupungin virkamiehet ovat saaneet suoraa ja rehellistä palautetta aina kun tilanne on sitä vaatinut.

Valintaraati vakuuttui Naukkarisen soveltuvan erittäin hyvin Kylähullun virkaan ja on ansainnut elinikäisen Valtakunnan Virallisen Kylähullun arvonimen.

Valtakunnan Virallisten Kylähullujen Kilta ry

 

Vastaa