Vuoden 2019 Pässinrata on ilmestynyt – sivuille on koottu suuri palanen Äänekosken historiaa


Kotiseutuaktiivit Timo Enäkoski, Ahti Ojanen ja Helena Ojanen ovat tyytyväisiä tuoreimman Pässinradan sisältöön.

Pässinrata on ilmestynyt! Huikea 72 –sivuinen tuhti lukupaketti vie lukijan muistoihin ja Äänekosken historiaan.

 

Vanhan Äänekosken Kotiseutuyhdistyksen eli Väksyn puurojuhlissa Willessä ja Päivänpaisteessa saatiin puuron ja kahvin lisäksi juuri painosta tullut ja kovasti odotettu Pässinrata -lehti. 

Willen seinät pullistelivat kotiseutuyhdistyksen jäsenistä. Salissa oli hetken hiiren hiljaista, kun paikalla olleet keskittyivät selaamaan lehden sivuja. Väksyn puheenjohtaja Ahti Ojanen iloitsi osallistujamäärästä sekä Pässinradan runsaasta juttumäärästä. 

– Päätimme, että kaikki jutut mitkä tulee, ne myös painetaan, Ojanen sanoi. 

Lehden toimituksesta vastannut Timo Enäkoski esitteli yleisölle tuoreimman Pässinradan sisältöä. Paikalla olleet kirjoittajat saivat kertoa artikkeleiden synnystä. 

Vuoden 2019 Pässinradan kantta koristaa Hannu Piilosen taiteilema talvinen kuva Annan mökistä. Piilosella on vahva tunneside nyttemin jo purettuun mökkiin. 

– Synnyin vuonna 1938, ja mökin yläkerta oli perheemme koti. Pienen mökin yläkerrassa asui kolme henkeä ja  alakerrassa viisi, Piilonen kertoi. 

Pässinrata -lehteä on myynnissä kaupungin kirjastoilla, Citymarketissa, Pajunkukassa, Taidemuseolla, Torppareilla, Willessä, Kesport Niskasella, Powerilla, Sisä-Suomen Lehdessä, K-supermarket Suosikissa, Päivänpaisteessa ja Vanhassa Rouvassa. Hinta 10 euroa. 

Pässinradan kansikuva ihastuttaa.

Vastaa