Vuoden nuori yrittäjä lahjoitti palkintorahat kotikylänsä lapsille ja nuorille


Morton on tuttu myös meille äänekoskelaisille. Jarna Kaplas (oik) lahjoitti palkintorahansa kotikylänsä nuorille.

Konttiravintola Mortonin yrittäjä ja toimitusjohtaja Jarna Kaplas on lahjoittanut maakunnallisesta Vuoden nuori yrittäjä -tunnustuksesta saamansa palkintorahan yrityksen kotikylänsä, Rautalammin, lasten ja nuorten hyväksi. 

Jarna Kaplas luovutti 1500 euron  lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Rautalammin paikallisyhdistykselle Pestuumarkkinoilla syyskuun puolivälissä. Saatesanoissaan Kaplas muisteli yrityksen alkutaivalta ja sitä kuinka sai pyyteetöntä apua koko Rautalammilta.

– On ollut koko ajan mielessä, että heti kun mahdollista haluan antaa myös takaisin päin. Täällä on edelleen samalla tavalla nuoria, jotka haluavat tehdä siistejä juttuja. Toivottavasti tällä avustuksella voimme auttaa heitä kohti omia unelmia, Kaplas sanoi.

Morton on myös aiemmin suunnannut kaikki sponsorirahansa Rautalammille. Tällä lahjoituksella Kaplas haluaa kannustaa nuoria tavoittelemaan unelmiaan.

– Nuorilla on tosi tärkeä rooli kunnan kehittämisessä. Jos nuoret viihtyvät omalla kylällä, haluavat he olla aktiivisesti mukana rakentamassa kotikuntaansa. Me halutaan Mortonin tarinan ja oman esimerkin kautta olla rohkaisemassa nuoria unelmoimaan ja kokeilemaan siipiään. Mikä tahansa voi olla mahdollista!

Kaplas kertoo oman yrittäjätaipaleensa alkaneen tekemisen kautta.

– En koskaan haaveillut yrittäjyydestä. Totesin vaan aika nuorena, että jos haluaa haastaa itseään ja tehdä niitä juttuja mitä rakastaa, niin yrittäjyys on hyvä tapa itsensä toteuttamiseen.

Ensimmäisen yrityksensä Kaplas perusti 18-vuotiaana. Nykyään Konttiravintoloita on viidellä eri paikkakunnalla ja niissä työnskentelee yhteensä yli 50 työntekijää.

Konttiravintola Morton on merikonttiin rakennettu ravintola, joka tunnetaan erityisesti palkituista burgereistaan. Morton on saanut nimensä legendaarisen John Mortonin tarinan mukaan. Ensimmäinen Morton -ravintola perustettiin juuri Rautalammille kolmen parikymppisen nuoren toimesta vuonna 2010. Konttiravintola-konseptin koeponnistus toteutettiin Rautalampi takaisin maailmankartalle -tapahtumassa Helsingin kansalaistorilla vuonna 2013. Kesällä 2019 Konttiravintola toimii Jyväskylässä, Varkaudessa, Äänekoskella, Kuopiossa, sekä Pieksämäellä.

Vastaa