Yleisurheilijoille suunnitteilla uusi harjoitustila


Kuntokeskukselta löytyisi sopivaa tilaa yleisurheilijoiden tarpeeseen.

Äänekosken Urheilijoiden puheenjohtaja Markku Rautinen kertoo suunnitelmista saada yleisurheilijoille asianmukaiset tilat, jossa harrastaa ja harjoitella tavoitteellisesti. 

 

Rautiainen kertoo ÄKSÄlle, kuinka Äänekosken Kuntokeskuksesta on vapautunut tilaa, josta saisi remontoimalla harjoitustilan yleisurheilijoiden käyttöön. Hankkeen budjetiksi on laskettu 150 000 euroa. 

– Summa on nyt kaupungin hallinnon käsittelyssä. Ymmärtääkseni se tulee ensi vuoden talousarviokäsittelyyn joulukuun valtuustoon. Jos kaupunki hyväksyy asian, niin toivomme, että kaupunki ryhtyisi jo talvikaudella toimeen, Markku Rautiainen sanoo. 

Kuntokeskuksella vapautuu kaksi suurta tilaa, yhteensä noin 500 neliön verran. Lattiaan on kaavailtu tartan tai novotan -pinnoitetta – juuri sitä samaa, joilla urheilukenttien juoksuratoja tavataan pinnoittaa. 

– Olemme suunnitelleet neljää 40 metrin juoksurataa, pehmustettua, noin 20 metriä pitkää hyppelyalustaa ja heittopressua, joka mahdollistaa kuulan harjoitten sekä kuntopallon heiton. Korkeushyppypatjat tuodaan kentältä korkeushypyn talviharjoittelua varten, Rautiainen kertoo. 

Ampujat saisivat oman harjoitustilansa talkoovoimilla tehden. 

Vaikka Äänekoskelle on tullut Pankkari Areena kokevat yleisurheiljat jääneet vaille harrastustilaa. Rakennettava ylipainehallikaan ei tuo apua tarpeeseen. 

– Tilamuutosten seurauksena yleisurheilijoiden tilat ovat olemattomat. Ylipainehallin lämpötila ei ole yleisurheilijoille riittävä, eikä maapohjahalli ja Hiskin sali eivät ole enää käytössämme. Liikuntatalon alakerta ei vastaa tarkoitustaan, kun pallot lentelevät ristiin rastiin, Rautiainen harmittelee. 

 

 

Vastaa

  1. Älkää edes ehdottako

    Suolahti ei ole vaihtoehto kuin poliisiammattikorkeakoulun harjoitteluun tai puolustusvoimille…

    Vastaa