ÄKS

ÄäneHub on tätä päivää

19.09.2020 16:41
ÄäneHub on työtila ja kohtaamispaikka yrittäjille, yrittäjyydestä kiinnostuneille, itsensä työllistäjille ja etätyötä tekeville. Yhteisömanageri Ulla Aaltonen toivottaa tervetulleeksi yhteisölliseen työtilaan.

 Yhteisöllinen työtila on nykyaikaa. ÄäneHub on saanut pienyrittäjiltä erinomaista palautetta. 

 

ÄäneHubin verkkosivuilla kerrotaan, kuinka yhteisöllinen työtila edistää yrittäjyyttä, verkostoitumista ja innovaatiotoimintaa. Kun kuuntelee hetken yhteisömanagerina toimivaa Ulla Aaltosta on tästä helppo vaikuttua. ÄäneHub huhtikuussa 2019 avannut lisäpalvelu kuntalaisille ja yrityksille elinkeinoelämän kehittämisessä. Korona sulki ovet viime keväänä, mutta nyt toivotaan pöhinää seinien sisälle. 

– Minun tehtäväni on tuoda paikkaa tutuksi ja näkyväksi. Yhteisölliset työtilat ovat tätä päivää, sellaiseksi koetan tätä myös brändätä, Ulla Aaltonen sanoo ja harmittelee, kuinka korona sotki vauhdikkaasti alkaneen työn. 

Aaltonen koettaa tavoittaa kotioloissa etätöitä tekeviä henkilöitä tai vaikkapa mökkiläisiä. 

– Moni tulee tekemään mökilleen töitä pirtinpöydän ääreen. Tässä on vaihtoehto työskentelyyn. Tarjoamme myös hyvän mahdollisuuden Nelostietä ajaville henkilöille, jotka tarvitsevat ajomatkallaan taukopaikkaa työntekoon, Aaltonen vinkkaa. 

Äänekosken kaupungin elinvoimayksikkö järjestää ÄäneHubilla tilaisuuksia, yritysklinikoita ja asiakastapaamisia jatkossa. 

– ÄäneHubilta saat myös tietoa POKEn yritys- ja työelämäpalveluista, Aaltonen sanoo. 

ÄäneHubille voi tulla työskentelemään täysin itsenäisesti, samalla voi luoda kontakteja tai verkostoitua. 

– Avajaisissa sain yhytettyä kaksi aloittelevaa yrittäjää yhteen, sillä he voivat saada synergiaa toinen toisestaan, Aaltonen kertoo. 

Yhteisöllinen työtila, ÄäneHub, kutsuu etätyötä tekeviä, yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita työskentelemään tyylikkäisiin sekä toimiviin tiloihinsa POKElle. 

– Työpisteet ovat sähköistettyjä ja meillä on käytössämme huippunopea verkkoyhteys. Täältä löytyy myös väritulostin sekä mahdollisuus kahvinkeittoon. 

Yhteisöllisten työtilojen käyttö on maksutonta. 

– Nyt kannattaa tulla vaikkapa vain kokeilemaan, miltä työnteko maittaa hieman erilaisessa työympäristössä, Aaltonen yllyttää. 

(juttu jatkuu kuvan alla)

Viihtyisät tilat kutsuvat töihin.

ÄäneHubin tilat jo omakseen ottanut Sanna Jämsén kiittelee mahdollisuutta työskennellä muualla kuin oman kodin keittiön pöydän äärellä. Jämsenin yritys Innostumo vetää tiimi- ja yksilövalmennuksia työelämän hyvinvoinnin lisäämiseksi 

– Täällä on aivan loistavat puitteet. Voin ottaa asiakkaita vastaan näissä upeissa tiloissa, ja tehdä rauhassa töitäni, Jämsén sanoo. 

Tilat saavat vuolasta kiitosta, ja tietenkin myös se, että vielä tässä vaiheessa tilojen käyttö on maksutonta. 

– Aina kun olen tarvinnut työtilaa, olen sellaisen täältä saanut käyttööni. Olen rummuttanut tätä ilosanomaa eteenpäin, Jämsen nauraa. 

Jämsenillä on kokemusta myös Jyväskylän yhteisöllisestä työtilasta Crazy Townista.

– Hyvä tila sekin, mutta maksullinen. Tänne on hyvä tulla, päivä sujuu kitkatta, Jämsen sanoo. 

ÄäneHubilla on yhteensä 17 työskentelypistettä, aulatila ja kaksi kymmenen hengen neuvotteluhuonetta.

– Kaksi neukkaria saadaan tarvittaessa yhdistettyä yhdeksi isommaksi huoneeksi. ÄäneHubille voi tulla aukiolojen puitteissa ilman ilmoittautumista tai ajanvarausta. Jos tarvitset neukkaria tai neukkareita käyttöösi, ne on syytä varata etukäteen, Aaltonen sanoo. 

Tiistaisin on tarkoitus pitää avoimia ovia aamukahvien merkeissä. 

– Silloin saamme tänne jonkun POKElta tai elinvoimayksiköstä kertomaan esimerkiksi Digilabin toiminnassta tai antamaan yritysneuvontaa. Tulevaisuudessa tiloista saattaa löytyä erilaisia klinikoita ja projektipajoja, Ulla Aaltonen kertoo. 

ÄäneHub -toiminnan mahdollistavat Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken kaupunki ja Keski-Suomen liitto. Kehittämishankkeen aikana rakennetaan yhteisöllisen työtilan käyttäjien ja kumppaniorganisaatioiden kanssa toimintamallia, jonka avulla ÄäneHub toiminnasta tulee pysyvä osa Äänekoskea.

ÄäneHubin tilat ovat avoinna arkisin klo 8-16. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy