ÄKS

Äänekoskella kaikenikäiset seuraavat hiihtoja – Mikonpuiston päiväkoti valmistautuu SM-hiihtoihin

20.03.2024 10:05

Äänekoskella järjestetään hiihdon SM-kilpailut tulevana viikonloppuna 22.-24.3. Kisatunnelmaan valmistautuminen on alkanut ja Mikonpuiston päiväkodilla kannustusbanderollit valmistuvat kovaa vauhtia. Ensimmäisenä kisapaikalle saapuville lapsille on tarjolla Äänekosken kaupungin logolla varustettu kisapipo. Huiman hiihtojaosto ja Äänekosken kaupunki toivottavat kaikki tervetulleeksi nauttimaan kisatunnelmasta! Lippuja saa ennakkoon Kesport Niskaselta sekä kisapaikalta pääovelta tai maastossa liikkuvilta lipunmyyjiltä.

 

Mikonpuiston päiväkodilla on ilmassa kisahuumaa, kun lähestyvät SM-hiihdot odottavat nurkan takana. Vielä pitäisi muutama päivä odottaa ja sitten pääsee kannustamaan omaa suosikkia paikan päällä. Hiihto kiinnostaa Äänekoskella kaikenikäisiä, eivätkä päiväkotilaiset ole tässä tapauksessa poikkeus. Banderollien maalaus etenee hyvää vauhtia ja niitä päästään pian heiluttamaan ilmassa Äänekosken liikuntapuiston toisissa SM-hiihdoissa. Äänekosken kouluille ja päiväkodeille on järjestetty kisoihin kannustuskilpailu. Kannustuskilpailun voittajan valitsee kilpahiihtäjä Krista Pärmäkoski.

Lapsille ohjelmaa myös kisatorilla – paikalla somesta tuttuja kasvoja

Latupartiossa hiihtävät lauantaina Joona Hellman ja Karla Könönen. Sosiaalisesta mediasta tutut Hellman ja Könönen ovat mukana kisatunnelmassa liikuntapuiston alueella. Kisatorilla pääset nauttimaan maittavaa kisalounasta, makkaraa sekä lämmintä juotavaa. Lisäksi alueella on useita näytteilleasettajia ja aktiviteetteja kisayleisölle. Äänekosken kaupungin pisteeltä kisatorilta jaetaan 50 ensimmäiselle lapselle kisapipo. Lisäksi pisteellä on esillä uuden Muhluniemen tontit, tyylikäs sammalseinä some-kuvia varten sekä karkkia kisakansalle.

(juttu jatkuu kuvan alla)

Maksuttomat kuljetukset – kokeile kyläbussia tai kulje nonstop-bussilla

Äänekosken kaupunki tarjoaa kisoihin maksutonta bussikuljetusta. Paikan päälle kannattaa tulla lähialueilta kävellen ja pidemmästä matkasta tulevien kannattaa jättää auto Äänekoski Areena Pankkarin ilmaisille parkkipaikoille. Kyläbussi kuljettaa kisoihin Äänekosken taajamista lauantaina ja sunnuntaina. Tarkemmat tiedot kuljetuksista ja niiden aikatauluista löydät täältä https://www.huima.org/jaostot/hiihto/aanekosken-sm-hiihdot-2024/yleisolle/.

Luvassa mielenkiintoiset kisat – hiihdon huippunimet kisaavat

Vuoden 2024 ensimmäiset SM-hiihdot kisattiin helmikuussa Vantaalla. Toiset SM-koitokset ovat vuorossa tulevana viikonloppuna Äänekoskella ja pitkien matkojen SM-mitaleista kilpaillaan vielä huhtikuun alussa Rovaniemellä. Maastohiihdon vuoden 2024 toinen SM-kisarupeama hiihdetään Äänekoskella 22.-24.3. Kilpailut sisältyvät myös Suomen Cupiin. Äänekoskella on edellisen kerran järjestetty SM-hiihdot keväällä 2019. Tuolloin kisoja hallitsivat Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski, jotka voittivat molempien henkilökohtaisten kilpailuiden lisäksi myös parisprintin SM-kultaa. Myös tänä keväänä Äänekosken laduilla nähdään hiihdon huippunimiä, kuten Iivo ja Kerttu Niskanen sekä Krista Pärmäkoski ja Perttu Hyvärinen.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy