ÄKS

Äänekoskella nuorten mielipiteet ovat tärkeitä ja niillä on merkitystä – Mikä v***ttaa -illassa kuunnellaan nuoria

16.03.2023 10:47

Äänekosken kaupunki järjestää ke 22.3.2023 klo 17.30-20.00 kaikille kaupungin yläkouluikäisille tapahtuman, jossa nuoret saavat tulla avoimesti ja rennosti jakamaan ajatuksiaan siitä, mikä harmittaa ja mikä voisi olla toisin. Äänekoski-ilmiön hengessä nyt on yläkoululaisten vuoro saada äänensä kuuluviin kaupungin toiminnassa ja päätöksenteossa. Tarjolla on pitsaa, rentoa oloa ja aikuisten kuulevia korvia – mukana myös Peter Vesterbacka!

 

Äänekosken nuorten kanssa toimivat verkostot ovat koonneet voimansa. Haluamme Äänekoskella näyttää, että aikuisilla on sekä halua että aikaa olla yhdessä nuorten kanssa. Keskiviikkoiltana 22.3. klo 17.30-20.00 järjestetään nuorten rennot kuulemistilaisuudet jokaisella Äänekosken nuorisotilalla: Äänekoskella, Suolahdessa, Konginkankaalla ja Sumiaisissa. Nuoret saavat viedä keskustelua, eivätkä aikuiset pidä mitään alustuksia, eivätkä johdattele keskustelua. Lopuksi nuorten mielipiteistä kootaan yhteenveto.

Nuorisotiloille nuoria kuulemaan saapuu aktiivisesti nuorten kanssa työskenteleviä eri alojen edustajia, päättäjiä ja vaikuttajia. Lisäksi Äänekosken nuorisotilalle Spottiin saadaan mukaan kaupunginjohtaja Matti Tuononen, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen sekä Angry Birds pelin kehittänyt liikemies Peter Vesterbacka.

– Jokainen meistä aikuisista on sitoutunut viemään nuorten ajatuksia eteenpäin niin paikallisesti kuin ihan ministeritasollakin asti. Tehtävänämme on avoimesti kuulla nuoria ja illan päätteeksi jokainen meistä aikuisista valitsee yhden asian, jolle lupaa yrittää tehdä jotain, kaupunginjohtaja Matti Tuononen kertoo.

– Haluamme täällä Äänekoskella olla esimerkkejä siitä, kuinka kaikesta voi ja saa keskustella. Nuorten mielipiteet ovat tärkeitä ja niillä on merkitystä.

Mikä v***ttaa -ilta on alun perin Pirkanmaalla ja Savossa pilotoitu hanke, jonka tavoitteena on saada matalalla kynnyksellä nuoret kertomaan, mikä hiertää. Äänekoskella mukaan on kutsuttu nuorten kanssa toimivia ammattilaisia, päättäjiä ja vaikuttajia.

Mikä v***ttaa -ilta ke 22.3.2023 klo 17.30-20 nuorisotiloilla Koninkankaalla, Suolahdessa, Sumiaisissa ja Äänekoskella

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy