ÄKS

Äänekosken elinkeinofoorumissa kuultiin Metsä Groupin ja Valtran terveiset: ”Logistiikka kuntoon”

02.12.2021 13:50 (muokattu 02.12.2021 16:32)
Jari Rautjärvi kertoi hyviä uutisia Suolahdesta.

Äänekosken elinkeinofoorumissa kuultiin isoja ja tärkeitä puheenvuoroja sekä Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälältä ja Valtran toimitusjohtaja Jari Rautjärveltä.

 

Metsäteollisuus on tulevaisuuden ala, sillä metsäteollisuustuotteiden kysyntä kasvaa globaalisti. Näillä sanoilla aloitti terveisensä Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä Äänekoskella järjestetyssä elinkeinofoorumissa. 

– Äänekoski on meidän lippulaivapaikkamme ekosysteemin kehittämisessä, sanoi Ilkka Hämälä, Metsä Groupin pääjohtaja.

Ilkka Hämälä kertoi Metsä-Groupin  isoja integraatteja on kolme – yksi kolmesta on Äänekoski.

– Meidän kannattaa kehittää isoja integraatteja, kuten Äänekoskea. Siellä on myös muiden yritysten tehtaita, kuten Nouryon, ja sen myötä kaupungissa näkyy osaamisen näkökulma. Äänekoski on alusta, jossa on erittäin paljon mahdollisuuksia, ihan jo senkin vuoksi, että yliopistokaupunki löytyy läheltä, Hämälä sanoi.

Hämälä kertoi jo olemassa olevasta Äänekoskella toimivasta tuotannosta sekä tulevasta kertopuutehtaasta, joka valmistuu Äänekoskelle, mikäli kaavoitusprosessi myöten antaa. Investoinnin hintalappu on 200 miljoonaa euroa. 

– Äänekoski on suotuisa toimintaympäristö, jossa on hyvä tahtotila teollisuuden kehittämiseen. Äänekoskella on myös hyvä, ja edelleen kehittyvä infrastruktuuri. 

Hämälä oli paikalla verkon välityksellä. Ikävä kyllä äänentoisto tökkäsi juuri Hämälän esityksen aikana ja osa Hämälän kertomasta meni ohi.

Valtran investoinneista terveiset toi Valtra Oy Ab:n toimitusjohtaja Jari Rautjärvi. Myös Valtralla on kestävä kehitys toiminnan ykkösasiana. 

– Me teemme traktoreita, ja tarkoitus on tuottaa viljelijöille maailman parhaita traktoreita. Kansainvälisen Valtran koti on Suomessa, tarkemmin sanottuna Suolahdessa, Sirkkaharjussa. 

Suolahti onkin merkittävä tuotekehityskeskus koko Suomen mittakaavassa.

– Suolahdesta löytyy mittava toimitakehityskeskus, joka välillä unohtuu, kun se ei näy ohi 69-tietä ohi kulkeville, Rautjärvi sanoi. 

Rautjärvi kertoi, että hehtaarin kokoinen logistiikkakeskus tuli kreivin aikaan, sillä traktoreiden kysyntä kasvaa.

– Seuraava iso investointi, maalamo, on jo aloitettu. Investointina sen arvo on kymmenen miljoonaa euroa ja siitä ylöspäin, 

Tulossa on lisää ja Suolahdessa investoidaan koko ajan lisää: tuotteisiin, palveluihin ja digitalisaatioon. 

– Nykynäkymät ovat hyvät. Jos haluaa traktorin, sen saa vasta elokuussa. Tällaista tilannetta meillä ei ole ollut koskaan aikaisemmin. Markkinat ovat kuumat, Rautjärvi sanoi. 

Suolahden tehtailla on tuhat työntekijää joista paikkakuntalaisia 350.

– Toivomme, että saisimme tältä seutukunnalta enemmän tekijöitä. Me tarvitsemme erilaisia tekijöitä, tehtaalta löytyy noin 260 titteliä. Koska kilpailemme globaaleilla markkinoilla, meillä täytyy olla parhaat tekijät, ja sitä kautta voimme sanoa, että teemme maailman parhaat traktorit. 

Jos mietitään seutukunnan hyvinvointia ja kilpailukykyä. 

– Toimivat ja hyvät liikenneyhteydet ja kunnossa oleva infra ovat elinehto, joten Nelostien kehittäminen pitää olla entistä vahvemmin tapetilla, Jari Rautjärvi muistutti. 

Vastaa

  1. Vuoromies sanoo:

    Milloha Ilkka antaa metsä groupin tehtailla tehdä 12-tunnin työkiertoa, joka on tutkitusti vuorotyöläisille paras työaikamuoto. Vai vieläköhän Ilkka on sitä mieltä että se on huono ja vaarallinen työaikamuoto, eikä kantaansa muuta…

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy