ÄKS

Äänekosken kaupunki sai kiitosta yrittäjiltä: ”Äänekoski rakentuu yritystensä ympärille”

30.11.2021 14:30 (muokattu 01.12.2021 17:10)
Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Kangas (vas) luovutti Äänekosken kaupungille Raudantakoja -teoksen kiitoksena vuosikymmenten mittaisesta yhteistyöstä. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen otti patsaan vastaan yllättyneenä ja kiitollisena. Mukana seremoniassa myös Timo Niskanen ja Maria Kokko.

Äänekosken Yrittäjät ry palkitsi Äänekosken kaupungin jatkuvasta hyvästä yhteistyöstä yrittäjäjuhlassaan viime lauantaina. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen otti vastaan kaupungille kiitoksena äänekoskelaisen Jussi Öhmanin tekemän Raudantakoja -teoksen.

 

– Yllätyin positiivisesti, enkä ollut varautunut näin upeaan Äänekosken kaupungin huomioimiseen. Se, että todella pitkään tehty yhteistyö huomioidaan näin, lämmittää todella paljon sydäntä ja motivoi jatkamaan yhteistyötä jatkossakin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

– Kyllähän yrittäjät ovat kaupungin tärkein yhteistyökumppani, eikä ilman yrityksiä olisi koko kaupunkia. Äänekoski rakentuu yritystensä ympärille ja yritystensä näköiseksi, Tuononen jatkaa.

Äänekosken Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Kangas kertoo, että yrittäjäyhdistyksen koko 80-vuotisella taipaleella, Äänekosken kaupunki on ollut tärkein yhteistyötaho.

– Pian ilmestyvästä yrittäjäyhdistyksen historiikistakin käy ilmi, kuinka samat yhteistyön teemat toistuvat eri vuosikymmenillä. Kestoaiheita ovat olleet muun muassa yleinen yrittämisen ilmapiiri sekä kaupungin hankinnat. Erityisesti viime vuosina yhteistyössä on päästy eteenpäin ja vaikka tekemistä vielä riittääkin, niin meillä on tunne, että liekö pitkiin aikoihin yhteishenki on ollut niin hyvällä tasolla kuin tänä päivänä, Jussi Kangas kiittää.

Kaupunkia muistamalla yrittäjät halusivat nostaa onnistumisen tarinoita.

– Äänekosken kaupungin kanssa on helppo asioida, keskustella ja täällä on hirmu hyvä yhteistyön henki.

Kangas kertoo, että Äänekosken kaupunki pyrkii nostamaan yrittäjyyttä ja yrittäjyyden ilmapiiriä ja yhdessä on pyritty rakentamaan hyviä toimintamahdollisuuksia yrityksille. Esimerkiksi kaupungin hankintaohjeiden päivitykseen ja strategiatyöhön on haluttu kuulla myös äänekoskelaisten yrittäjien ajatuksia.

Yrittäjäyhdistyksen huomionosoitus on tarkoitettu kaikille kaupungin työntekijöille, viranhaltijoille ja päättäjille.

– Puuveistoksen takoja symboloi sitä, että yhteistyö vaatii sinnikästä pitkäjänteisyyttä, visio pitää olla ja välillä täytyy hehkuttaa uudelleen ja puhaltaa liekkeihin, Kangas kuvailee.

Raudantakoja on Jussi Öhmanin käsialaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy