ÄKS

Äänekosken keskustaajamaan eloa: Äänekoski Äksön avaa kesän kuuluvasti!

09.06.2022 15:34

Neljättä kertaa järjestettävä Äänekoski Äksön tulee taas lauantaina 11.6.2022 klo 11 alkaen Keskuspuistoon. Tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille ja sen suunnittelussa on huomioitu tällä kertaa vahvasti nuorten näkökulmaa.

 

Kesäyrittäjyyssetelillä itsensä työllistäneet nuoret pitävät kojuja Keskuspuistossa ja ympärillä on nuorisolle suunnattuja pisteitä. Äänekoski Äksönissä päästään nauttimaan myös Jukka Pojan konsertista kello 13-14. Keskustan alueen yritykset ovat vahvasti mukana tapahtuman järjestämisessä ja kivijalkakaupoissa on tapahtuman aikaan erilaisia kampanjoita. Vapaa pääsy!

Yhteistyössä yrittäjien kanssa

Äänekoski Äksön on alun perin lähtenyt keskustan alueen yrittäjien toiveesta saada Äänekosken keskustaajaamaan eloa. Yhteistyössä Äänekosken kaupungin ja yrittäjien kanssa tapahtumaa on järjestetty vuoden ajan eri teemoin. Viime vuoden kesätapahtumaan osallistui useita satoja kävijöitä ja tänä vuonna kävijöiden määrän odotetaan lisääntyvän huippuartistin ja laadukkaan ohjelman avulla. Nuoret ovat päässeet mukaan tapahtuman ideointiin ja toteutukseen, sillä Äksönin toivotaan palvelevan kaiken ikäisiä kävijöitä.

Tänä kesänä tapahtuman järjestämiseen osallistuvat nuoret Sanni Tammelin ja Anna Inkeroinen, jotka ovat ahkerasti tehneet töitä tapahtuman eteen.

– Työ Äksönin parissa on ollut hyvin monipuolista. Työni tapahtumassa alkoi jo ideoimisvaiheessa ja nyt työtehtävät vaihtelevat lauantain koordinoinnista tapahtuman mainostamiseen. On ollut antoisaa päästä näin lähelle tapahtuman järjestämistä. Toivon, että Äksön tavoittaa hyvin ihmisiä! kertoo Anna Inkeroinen.

Äänekoski Äksön järjestetään keskustaajamassa, mutta kävijöitä halutaan paikalle koko kaupungin alueelta. Osallistumisen helpottamiseksi Vihreä Uusiutuva Äänekoski-hanke on tarjonnut kyläbussin ilmaiset kyyditykset.

– Kokeilemme yhteiskyydin toimivuutta Äänekoskella kestävämpien liikkumismuotojen löytämiseksi. Yksityisautoilu aiheuttaa suuren osan Äänekosken alueen päästöistä ja ymmärrämme, että kaikki eivät kykene vaihtamaan autoaan vähäpäästöisempään, joten haluamme tarjota ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Tämä kyläbussimatka on kokeilu hankkeen puitteissa ja toivomme jatkossakin tällaisia kokeiluja tehtävän, jotta löydetään toimivia keinoja julkisen liikenteen käytön ja palvelujen saavutettavuuden lisäämiseen, kommentoi Vihreä Uusiutuva Äänekoski-hankkeen projektipäällikkö Sirpa Kortelainen.

Äänekosken kaupunki on osana tapahtumaa Äänekoski-ilmiö -pisteellä, jossa jaetaan, Olen ilmiömäinen! -tarroja sekä jalkautetaan kaupunkistrategiaa. Itse tapahtuma toimii osana uutta Äänekoski-ilmiötä osallistamalla nuoria ja yrittäjiä tapahtuman järjestämisessä sekä vahvistamalla strategian yhtä päätavoitteista eli vaikuttavia elinkeinoja.

Tervetuloa viihtymään koko perheen tapahtumaan!

Äkilähdöllä Äksöniin! Kyläbussin aikataulu la 11.6.2022:

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hanke tarjoaa ILMAISEN bussikuljetuksen Äksöniin la 11.6.2022.

9.30 Konginkangas (Killingin piha)

9.50 Sumiainen (SEO:n pysäkki)

10.10 Suolahden matkahuolto

10.25 Äänekosken linja-autoasema

10.40 Hirvaskangas

10.55 Kartano Kievari

11.10 Äänekosken linja-autoasema

Paluu

14.30 Äänekosken linja-autoasema-Konginkangas-Sumiainen-Suolahti

15.25 Äänekosken linja-autoasema-Kartano Kievari-Hirvaskangas

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy