ÄKS

Äänekosken Monitoimiaukion, Koiviston uuden päiväkodin ja Koulunmäen koulun C-rakennuksen työmaat alkavat – ”Sahara” edustavammaksi

07.06.2023 10:30

Äänekosken keskustan Monitoimiaukion ja Koiviston päiväkodin rakentaminen alkaa tällä viikolla. Myös Koulunmäen koulun C-rakennuksen purkaminen aloitetaan.

Monitoimiaukion työmaa-alue aidataan tämän viikon loppupuolella, jonka jälkeen varsinaiset kaivuutyöt voidaan aloittaa. Katuja ei tarvitse sulkea rakentamisen ajaksi, mahdollisia lyhyitä katkoja lukuun ottamatta. Työmaan läheisyydessä pyydetään noudattamaan varovaisuutta työmaaliikenteen vuoksi.

Tavoitteena on luoda Monitoimiaukion ja kaupungintalon edessä olevan Keskusaukion ympäristöön uusi jalankulkupainotteinen ydinkeskusta, joka houkuttelee asioimaan ja viettämään aikaa Äänekosken keskustassa. Kulkureitit, kiveykset ja valaisimet jatkavat Keskusaukion tyyliä. Aukiolle tulee myös mm. istutuksia, penkkejä, roskakoreja ja pyörätelineitä.

– Aukio rakennetaan yhtenäiseksi Keskusaukion kanssa, eli käytännössä reunakivet graniittia, pintarakenteet pääosin betonikiveystä roomalaisella ladonnalla. Lisäksi tulee koko alueelle valaistus ja istutusalueita.  Alueen kuivatusta varten rakennetaan sadevesikaivot. Kautonkadun puoleinen tontin osa rakennetaan väliaikaiseksi murskepintaiseksi pysäköintialueeksi, rakennuttajainsinööri Antti Hakkarainen kertoo.

– Aiemmin alueelle suunniteltua Toripaviljonki-rakennusta ei rakenneta. Samoin vesiaihe jää toteuttamatta kustannussyistä. Vanhat puut jätetään kaatamatta yhtä koivua lukuun ottamatta.

Urakoitsijana toimii Destia Oy ja rakennushankeen kustannusarvio on 640 000 euroa. Lempinimen ”Sahara” saanut aukio valmistuu edustavammaksi Äänekosken Monitoimiaukioksi marraskuun 2023 loppuun mennessä.

Päiväkotityömaa alkaa

Myös Koiviston uuden päiväkodin rakentaminen alkaa. Maanantaina 5.6. aloitetaan puiden poistolla tulevalla parkkipaikalla ja työmaa-alueen aitauksella. Viikon aikana maaurakoisija toimittaa kaivinkoneet ja aloittavat tekemään kyseistä pysäköintialuetta.

Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7-15.30 välisenä aikana pääosin koulun alueella, mutta myös vanhan puukoulurakennuksen ja päiväkodin alueella. Töistä kantautuu ajoittain viereisiin tiloihin normaalia rakentamisesta aiheutuvaa melua. Erityisen meluavista töistä, isommista käyttäjäliikennettä häiritsevistä toimituksista sekä mahdollisista sähkön, veden ja ilmanvaihdon katkoksista tiedotetaan aina erikseen mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, ja pyritään järjestämään ne mahdollisuuksien mukaan sellaisina aikoina, jolloin häiriö olisi mahdollisimman pieni.

Lisäksi työmaasta aiheutuu ajoittain haittaa käyttäjä- ja asiakasliikenteelle. Työmaan tavaraliikenne kulkee Koivistonkyläntietä pitkin työmaalle, jonka vuoksi kulku koululle ja päiväkodille saattaa ajoittain tukkiutua muulta liikenteeltä muutosalueen kohdalla. Koulun liikenne ohjataan myöhemmin vanhan koulun takaa.

Pyydämme noudattamaan varovaisuutta työmaan läheisyydessä liikuttaessa ja käymään läpi lasten kanssa työmaahan ja työkoneisiin liittyvät vaarat. Työmaa ei ole leikkipaikka, eikä työmaa-aidan sisäpuolelle saa mennä ilman lupaa. Erityistä varovaisuutta pitää huomioida koulun leikkialueen ja koulun välillä liikkuvan työmaaliikenteen vuoksi.

Koiviston päiväkodin urakoitsijana toimii P2V Rakennus Oy ja kustannusarvio on 2 130 000 euroa. Uusi hirsinen päiväkoti valmistuu suunnitelmien mukaan 3.5.2024.

Koulun purkaminen aloitetaan

Koulunmäen yhtenäiskoulun C-rakennuksen purkaminen alkaa tällä viikolla. Työt aloitetaan aitaamalla työmaa-alue ja Koulunmäenkadun sekä Mikonraitin liikenteenohjaukseen tehdään järjestelyjä.

Koulunmäen purku-urakoitsija on Kasbitek Oy ja purku-urakka maksaa 215 000 euroa.

 

Vastaa

  1. Homini Lupus sanoo:

    Kiitos valittajat! Sahara pysyy autiona.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy