ÄKS

Äänekosken Vuoden Uusyritys on valittu

05.09.2023 10:37 (muokattu 05.09.2023 11:04)
Valtuuston puheenjohtaja Henna Penttinen, Äänekosken Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jarmo Vainikainen, kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja elinvoimajohtaja Sari Åkerlund onnittelivat Vuoden Uusyritystä, KX Energiakouran Kimmo Tossavaista.

Vuoden Uusyritys kukitettiin kaupungintalolla järjestetyssä Yrittäjänpäivän aamukahvitilaisuudessa.

 

Elinvoimajohtaja Sari Åkerlund kukitti Vuoden Uusyrittäjän, joka osallistuu myös valtakunnalliseen kilpailuun, jossa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. 

– Saimme huikean kandidaatin kisaan mukaan. Raati valitsi Äänekosken Vuoden Uusyrittäjäksi KX Energiakouran. Kimmo Tossavainen on pitkän linjan yrittäjä, joka on tehnyt paljon kehitystyötä yrityksensä kanssa luoden huikean tuotteen. Yritys on osallistunut myös Keski-Suomen kasvunpolkuun, josta yritys saa lisää sparrausta kasvun kehittymiseen. On ollut ilo seurata yrityksen komeita kasvunlukuja, myös henkilöstömäärän kehitystä. Hienoa myös se, että yritys on tehnyt myös kansainvälisiä markkina-avauksia,  Åkerlund sanoi. 

Konepaja- ja paperiteollisuuden parissa kannukset hankkinut Kimmo Tossavainen sai idean energiakouran kehittämisestä jo vuonna 2005. Vuoden uusyrittäjä Kimmo Tossavaisen KX-Treeshears Oy, eli KX-energiakoura, on yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja myy moduulirakenteisia energiakouria. Viime vuosien aikana Tossavainen on onnistunut yllättävistä haasteista huolimatta kasvattamaan yrityksen liikevaihtoa ja henkilöstömäärää. Yrityksen toimitilat ovat Koukkuniemessä.

– Yritys on perustettu jo vuonna 2003. Vuonna 2020 yritys oli pöytälaatikossa ja korona-aikana aloin kehittää uutta energiakouraa, joka toi puolen miljoonan liikevaihdon. Seuraavana vuonna liikevaihto oli 1,3 miljoonaa euroa, ja edellisenä vuonna reilut 2,8 miljoonaa euroa. Kasvun tie on ollut kova, ja kiitän erityisesti Äänekosken kaupungin yritysneuvoja Esa Lehmosta, joka on ollut suurena apuna. Kiitän myös Business Finlandia ja Äänekosken kaupunkia edullisista toimitiloista, Tossavainen kiitteli. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy