ÄKS

Äänekosken Yrittäjät ry:n Jussi Kangas: ”Uusi tehdas kasvattaa Äänekosken profiilia positiivisesti ”

17.09.2021 06:00
Tulevassa tehtaassa valmistettaisi palkkeja ja puulevyjä havupuuviilusta liimaamalla.

Äänekosken Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jussi Kangas pitää Metsä Groupin tehdasuutista ” mahdottoman hyvänä uutisena koko Äänekoskelle”.

 

Jussi Kangas näkee uuden tehtaan tulossa Äänekoskelle hyviä signaaleja jotka vievät pitkälle tulevaisuuteen. Äänekoskelle on kaavailtu  noin 200 miljoonan euron investointia, joka työllistäisi rakennusvaiheessa arviolta noin tuhannen henkilötyövuoden verran. Tulevassa tehtaassa valmistetaan palkkeja ja puulevyjä havupuuviilusta liimaamalla. Tuotteet ovat tarkoitettu rakennusteollisuuden tarpeisiin Euroopan ja Aasian markkinoille. Tehdas työllistäisi 140 henkeä, ja arvoketjuun 200. Valtava määrä työpaikkoja, jotka heijastuvat koko Keski-Suomeen.

– Tehdas kasvattaa Äänekosken profiilia maailmanluokan biotuotetehdas keskittymänä. Biotuotetehdasuutisen jälkeen tämä on laskujeni mukaan jo viides tehdasuutinen Äänekoskelle, Jussi Kangas sanoo.

Kangas toivoo, että tehtaan rakentamiseen pääsee osalliseksi myös paikalliset yritykset.

– Toivotaan myös, että tehtaalle löytyy työntekijöitä myös omalta paikkakunnalta. Tehtaan työllistävä vaikutus tulee näkymään isosti Äänekosken elinvoimassa. Uutinen on myös työmarkkinoiden kannalta katsottuna sellainen, joka säteilee monella tavalla. Äänekoski näyttää asumispaikkana hyvältä, sillä työpaikkoja meiltä löytyy.

Elektroniikkabuumista on jo aikaa vuosikymmeniä se buumi on Äänekoskella hiljennyt. Nyt on syytä iloita Metsä Groupin satsaussuunntelmista Äänekoskelle.

– Otetaan esimerkiksi toinen paperitehdaskaupunki, Jämsä. Jos siihen peilaa, niin meillä on nyt asiat todella hyvin.

Uuden tehtaan tulo tuo euroja kuntaan ja sitä kautta jokaisen asukkaan hyväksi. On sanomattakin selvää, että myös paikalliset yritykset tulevat tehtaan tulosta hyötymään.

– Jo tehtaan rakentamisvaiheessa pöhinä näkyy vähittäiskaupassa sekä majoitus- ja ravintolapalveluissa. Tämä saattaa näyttää myös näkynä palvelutason kehittymisenä, joka on tärkeää jokaiselle äänekoskelaiselle. Toivottavasta tämä uutinen luo uskoa uuden kehityksen tielle, Jussi Kangas toivoo.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu 27.9. käsittelemään tehtaan kaava-asiaa. 

 

 

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Äänekosken onni on se, että täällä toimii Metsä Group eikä UPM. Metsä investoi Suomeen, UPM ulkomaille.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy