ÄKS

Äänemäen uusin rinne avattiin: ÄäneKurvi on saanut jo kiitosta ja tuonut positiivista näkyvyyttä kaupunkiin

11.02.2024 17:14 (muokattu 11.02.2024 17:17)
Henna Salonvaara, Werneri sekä Matti Tuononen Äänemäen juhlallisuuksien humussa.
Äänemäessä vietettiin laskiaissunnuntaita sekä uuden rinteen vihkiäisiä. Uusin rinne sai nimen ja samalla vanhat tutut rinteet nimettiin uusiksi.

 

Pirteä pakkaspäivä juhallisuuksineen aloitettiin Äänekosken kaupungin tervehdyksellä kaupunginjohtaja Matti Tuonosenavauksella. Mukana oli myös liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskinen, joka tietoa Keski-Suomen muista laskettelukeskuksista. Äänekosken Urheilijoiden kiitoksen avaukseen toivat Äänemäkiaktiivi  Jorma Kiviranta sekä ÄU:n toiminnanjohtaja Henna Salonvaara.

Uusin rinne, on nimeltään ÄäneKurvi. Ensimmäinen Äänemäki nimettiin ÄäneRetroksi ja sitä seuraava ÄäneParkiksi. Kansan suussa nimet taipunevat Kurviksi, Retroksi ja Parkiksi.

Iltapäivän aikana nähtiin myös hienoja laskunäytteitä ja tiukka parikisa. Menossa mukana oli myös hiihtokoulujen Werneri-maskotti sekä SkiPatrol Petri Aaltonen.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen kertoo, kuinka noin vuosikymmen sitten alettiin puuhaamaan uutta rinnettä. Nyt se on auki ja vuorossa urheilukysymys: Miltä nyt tuntuu?

– Hienolta tuntuu! Äänekoskella on laitettu järjestelmällisesti kuntoon kouluja ja liikuntapaikkoja. ÄäneKurvin rakentaminen sekä uusi hissi on suurin viimeaikaisista investoinneista. On upeaa, että rinnettä pyöritetään talkoovoimin, sillä eihän kaupungin voimavaroilla voitaisi tätä taloudellisesta näkökulmasta katsottuna pyörittää.

ÄU pyörittää rinnettä talkoilla ja saavat lipputulot toiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

– Uskon, että Äänemäki tuo laskettelijoita myös muualta. Tämä on hyvä kilpailija Häkärinteille ja Muuramelle, Tuononen laskee.

Tuononen iloitsee, että Äänekurvi toimii aloittelijoiden sekä perheiden rinteenä. 400 metriä pitkä rinne on profiililtaan huomattavasti  loivempi kuin Retro ja Parkki.

– Homma lähti tulille, kun lähdin pohtimaan helpomman rinteen toteutusta. Kun aloin tästä ääneen puhua, kertoi Jorma Kiviranta, että suunnitelmat ovat jo valmiina. Onneksi saatiin myötätuulta poliittiselta puoleltakin.

Henna Salonvaara kertoo, että ÄäneKurvi avattiin jo joulukuussa, mutta avajaisia sekä nimiäisiä päätettiin vietettää laskiaisriehan merkeissä. Salonvaara sanoo Äänemäen pyörittämisen olevan hyvä ja hedelmällinen kaupungin kanssa tehtävä yhteistyömuoto.

– Talkootunteja on mennyt satoja, eli suuri kiitos talkooväen suuntaan sekä kaupungin suuntaa, jolta on tullut taloudellista tukea rinteen uudistamiseen. Olemme saaneet vastaanottaa jo todella hyvää palautetta ja toivotaan, että avajaishulinat tuovat lisää laskijoita mukaan, Salonvaarra sanoo.

Äänemäki nousee uudistuksen myötä Keski- Suomen laskettelukartalle.

– Uskon, että tämä tuo positiivista näkyvyyttä koko kaupungille.

Kova pakkaskausi on vähentänyt laskupäiviä, mutta tämä ei ole näkynyt käyttäjien määrässä.

– Laskijoita on ollut enemmän, eli uusi rinne kiinnostaa.

Salonvaara sanoo, ettei rinteen kehittäminen jää vielä tähän. Lähirinteen toiminta on sosiaalisesti kestävää ja hiilineutraaliutta tukevaa.

– Seuraava projekti ei välttämättä ole näkvyvä, mutta sitäkin merkittävämpi. Korostamme mäen ympäristövastuuta. Teemme jo tämän vuoden puolella ympäristöasiakirjan. Se on konkreettinen teko, ja tulee näkymään seuraavan kauden aikana. Olemme tunnistaneet muuttuman maailman tarpeen hiilineutraaliudelle. Ympäristäasiakirjan avulla voimme selvittää eri polkuja pääsyä hiilineutraaliuteen. Tämä tukee koko kaupungin ajatusta, Salonvaara sanoo.

Onnea uudistettuun Äänemäkeen! 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy