ÄKS

Äänemessujen perjantai sujui mukavasti – katso kuvat

24.05.2024 17:38

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen lausui messujen avaussanat. Ensimmäinen päivä keräsi yleisöä, messuosastojakin pystytettiin yli sata! 

 

Matti Tuononen sanoi, kuinka on suuri ilo avata Äänemessut, jotka ovat Äänekosken nuorten ideoimat ja toteuttamat.

– Tämä tapahtuma on hienoa osoitus siitä, miten nuorten ääni voi näkyy ja kuuluu ja mitä kaikkea nuoret voivat itse saada aikaan omalla kotipaikkakunnallaan.

Aiemmat Biotalous- ja juustopäivät ovat kokeneet hurjan muodonmuutoksen Äänekosken nuorten käsittelyssä. Äänemessuja on nyt järjestänyt yhdessä konkariyrittäjä Pekka Häyhän kanssa Äänekosken kaupungin väki ja lukion yrittäjyyskasvatuksen nuoret sekä opettajat. Mukana on myös muiden Äänekosken koulujen oppilaita ja nuoria kesäyrittäjiä. 

– Äänekosken lukio hakee aktiivisesti ja rohkeasti uusia innovaatioita ja ratkaisuja yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen. Äänemessut ovat yksi oivallus ja esimerkki siitä. Äänekoskella haluamme tehdä vaikuttavaa yrittäjyyskasvatusta, kehittää yhdessä paikallista elinvoimaa ja ottaa rohkeasti nuoret mukaan tekemään, Tuononen kiitteli.

Äänemessut ovat osoitus nuorten vahvasta osallisuudesta ja vaikuttamisesta.

– Täällä nuoret eivät ole vain tapahtuman kohderyhmä, vaan he ovat sen keskiössä niin ideoiden kehittäjinä kuin toteuttajinakin. Äänekosken nuoret ovat luovia ja taitavia ja heillä on vahva oma näkemys. Haluankin kiittää kaikkia messujen tekijöitä, messuvieraita ja näytteilleasettajia. Haluan kiittää tapahtuman tukijoita siitä, että olette mahdollistaneet Äänemessujen toteutumisen ja antaneet nuorille tilaa loistaa omilla taidoillaan ja ideoillaan, Tuononen iloitsi.

Messujen järjestäminen on ollut melkoinen voimanponnistus oppilaille ja opettajille muun koulutyön ohella.

– Täällä on noin sata näytteilleasettajaa ja nuorten into ja luovuus näkyy ohjelman runsaudessa ja monipuolisuudessa. On musiikkia moneen makuun, vanhan ajan kunnon siltatanssit Pankkisillalla ja tiukka eurovaalien vaalipaneeli jne.

Kaupunginjohtaja tietää, kuinka Äänekosken nuorilla on halua vaikuttaa ja kehittää.

– Te nuoret olette tulevaisuutemme ja teidän raikkaat ideanne ja asenteenne muovaavat maailmaa ympärillämme. Uudistetut Äänemessut tarjoaa meille kaikille tilaisuuden inspiroitua, oppia uutta ja verkostoitua. Toivon, että Äänemessut myös innostavat meitä kaikkia kuuntelemaan nuorten ääntä entistä herkemmin ja antamaan heille tilaa toteuttaa itseään tulevaisuudessakin. 

Huomenna lauantaina jatketaan ja Äänemessuilla kohtaavat ja viihtyvät kaikenikäiset äänekoskelaiset.

– Tehdään messupäivistä yhdessä ilmiömäinen kokemus. Toivon, että messut saa jatkoa ensi vuonna!

Vastaa

  1. Vilen sanoo:

    Iloisia ja ystävällisiä näytteilleasettajia. Mukava oli käydä.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy