ÄKS

Ääni kuuluville ja hyvin – hevimiesten studio on avoinna kaikille

03.09.2022 18:25
Antti Liimataisen ja Santtu Korhosen studiolla Parantalassa on luvassa äänitysoppia ja mukavaa meininkiä kaikelle kansalle. Oma levykin on tulossa markkinoille. Dawn Bringer lupaa puolestaan powermenoa ja speedmetallia melodisuutta unohtamatta.

Hyvin tehty äänitys erottuu aina edukseen, on kyseessä sitten vaikka lasten laulama tervehdys mummulle, näytelmäkerhon kuunnelma, harrastajakuoron esitys, aloittelevan bändin demonauha saatikka radiomainos tai markkinoille suunnattu äänilevy, pohdiskelee Antti Liimatainen.

 

Santtu Korhonen puolestaan lisää, että tarjolla on myös opetusta, jos joku haluaa tutustua äänittämiseen ja oppia itse äänittämää ja painottaa, että luvassa on kannustavaa ja innostavaa yhteistyötä.

– Voidaan tätä studiota vuokrata myös ilma meitä, jos tarvetta on vain pelkälle studiolle ja hallitsee hommat edes auttavasti, Liimatainen toteaa.

Nuorten, leppoisan oloisten hevimiesten yhdessä perustama Parantala SoundWorks -äänistudio sijaitsee Parantalassa ja ovet ovat auki kaikille kiinnostuneille ja äänitysstudion tarvitsijoille.

– Voi tätä vuokrata bändien treenikämpäksikin, Korhonen arvioi ja jatkaa, että toimitaan joustavasti ja tarpeiden mukaan.

Ukrainalaisille tarjolla opetusta

Ajatus uuden piharakennukseen tehdyn studion hyödyntämisestä laajasti kaikelle kansalle syntyi, kun Liimataiselta ja Korhoselta jäi oman musiikin teosta ja bändihommista studiolle vapaata käyttöaikaa.

– Kun on hommattu hyvät laitteet tilat, niin onhan niistä hyvä ottaa ilo irti laajemminkin.

Liimatainen ja Korhonen kertovat ajatelleensa semmoistakin palvelua, että tarjoavat Ukrainan pakolaisille ilmaisen mahdollisuus opetella äänittämistä ja tehdä äänityksiä.

 – Olisi hyödyllistä tekemistä ja harrastusta sekä samalla kevennystä raskaassa elämäntilanteessa.  Hyvässä lykyssä uusista taidoista voisi olla hyötyä myös tulevaisuudessa. Tuotaisiin näin oma kortemme kekoon Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi, miehet pohtivat.

He kertovat, että soittimina on tarjolla rummut ja kitaroita sekä tietenkin mikrofonit, äänipöytä, hyvä akustiikka ja efektejä löytyy loputtomiin.

– Täällä voi esiintyjä, kokeilla kykyjään ja etsiä rajojaan kaikessa rauhassa, Korhonen kannustaa kokeilemaan.

Hevilevy pian markkinoille

Omalta bändiltä on tulossa levy ihan lähiaikoina. Siviilityökseen Liimatainen touhuaa IT-alalla ja Korhonen kiinteistöhuollon tehtävissä. Dragon Throne bändissä Liimatainen soittaa komppikitaraa ja Korhonen laulaa.

Kappaleet ovat omaa tuotantoa. Sanoituksesta vastaava Korhonen kertoo, että levy on hevirunoelma ja fantasiakertomus. Levy teksteineen on kokonaisuus, jossa kappaleet liittyvät toisiinsa.

– Sanoitus julkaistaan lyriikkavihkona netissä, jotta jokainen pääsee laulamaan mukana ja osallistumaan tarinaan, sen luoja kertoo.

Sävellyspuoleen keskittyvä Liimatainen kertoo, että levy tarjoaa powermenoa ja speedmetallia, mutta melodisuus on säilytetty.

Hän kertoo luovansa pohjat musiikilliselle ideoille, joita työstetään sitten yhdessä Korhosen ja muun bändin kanssa niin että lopputulos toimii ja kulkee kipakasti.  

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy