ÄKS

ÄKSän päätoimittaja: sukelletaan, mutta pysytään pinnalla!

19.06.2020 06:00
Hyvää juhannusta kaikille ÄKSä lukijoille, ja erityisesti jokaiselle ilmoittaja-asiakkaillemme!
ÄKSän päätoimittaja Marjo Steffansson toivottaa aurinkoista ja mukavaa juhannusta kaikille lukijoille ja ottaa teemaksi sukelluksen.

Se on kesä nyt! Torstain ilmestynyttä printtiälehteä tehdessä on ilmalämpöpumpusta ollut iso ilo! Iloa antanut se, että on uskaltanut sukeltaa päivä päivältä lämpenevään Suojärveen. 

Hellepäivien innoittamana ja näin juhannuksen kunniaksi otetaan teemaksi sukellus. 

Älä jätä aivojasi saunan eteiseen, älä varsinkaan silloin jos aiot hypätä veteen päätä pahkaa vieraasta rannasta tai laiturilta. Vesille lähtiessä koetetaan pysyä pinnalla, muistetaan promillerajat ja pelastusliivit vesiliikenteessä ja se, ettei soutuveneessä nousta seisten iloitsemaan kesäyön valoa, vaikka olisi kuinka kaunista ja ihanaa. Lopulliseen ”umpsukkelukseen” ei kukaan ajattele hauskaa pitäessään päätyvän. 

Äänekosken tilinpäätös jäi pakkaselle, ja näyttää siltä, että tulevaisuudessa taloutemme sukeltaa yhä syvemmälle, mutta ei kuitenkaan pohjamutiin saakka. Vuoden 2019 tilinpäätös on inasen alle 920 000 euroa alijäämäinen, mutta onneksi kaupungin taseeseen jää kertynyttä ylijäämää reilut 7,5 miljoonaa euroa. Sillä ei rällätä pitkään, vaan investoinnit on pistettävä jäihin. 

Ensi kevään kuntavaalit tulee olemaan jännää seurattavaa: sillä kuka valtuustoon pyrkijä uskaltaa luvata makkaragrillillä ja vaalikentillä enää yhtään mitään. Toivottavasti ei kukaan. Nyt on pantava suu säkkiä myöten. Moni politiikko kompastunut turhiin lupauksiin ja samalla äänestäjän usko on murentunut on politiikkaan. 

Kesälomalla kannattaa sukeltaa rohkeasti oman kaupungin tarjoamiin retkeilykohteisiin tai mukaville terasseille. Toivottavasti myös kotimaan matkailusta innostuneet kulkijat hoksaavat jarruttaa hurjaa kyytiä ohikiitävällä Nelostiellä, ja kurvata katsomaan, mitä meillä on tarjolla. 

Toivotan leppoisaa juhannusta! Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme, sukelletaan, mutta pysytään pinnalla! 

Marjo Steffansson, päätoimittaja

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Lämpimät vedet, juhannus ja prosenttijuomat. Riskiä on ja jo 4 hukkumista rekisteröity Suomessa. Päätoimittajalta hyvä huomio, että kaupungilla on vielä 7,5 meur pahan päivän varalle. Investointi varaa ei tosiaan tällä haavaa ole. Mutta kesä on, nautitaan siitä!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy