ÄKS

Ammattitutkinto vahvistaa yrittäjäotetta ja antaa tietoa ja taitoa yrityksen aloitukseen, ylläpitoon ja kehittämiseen

21.09.2022 09:09
Äänekoskelaiset yrittäjät Jarno Liimatainen, Olga Kolari ja Mika Kuoppala ovat virittäneet yrittäjyystaitojaan ammattitutkinnolla. He toteavat, että kyllä kannatti, sillä opit ja tieto tuovat tehoa toimintaan.

Ammattiopisto Pokella Äänekoskella kahviteltiin ja kukitettiin tiistaina Yrittäjän ammattitukinnon opintolinjalta valmistuneita yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia. Äänekoskelaisia joukossa olivat Olga Kolari, Jarno Liimatainen ja Mika Kuoppala, jotka jo toimivat yrittäjinä, mutta kertovat hakeneensa koulutuksesta lisäpotkua yrityksen kehittämiseen sekä lisää tietoa ja taitoa toiminnan pyörittämiseen.

 

Olga Kolarin Sonic Poetry on äänisuunnitteluyritys, jossa suunnitellaan ja toteutetaan äänimaailmoita mitä erilaisinpiin tarpeisiin.

– Esimerkiksi yrityksille äänibrändäys vahvistaa elämyksiä ja mielikuvia, jotka liittyvät tuotteisiin tai itse yritykseen.

Musiikin ammattilaisena Kolari hallitsee useita soittimia, mutta luo äänimaailmaa myös monin muin keinoin.

– Tämä tutkinto on ollut todella toimiva ja täyttä asiaa, Kolari kiittelee.

Luovalle henkilölle koulutus selkeyttää yritystoiminnan edellytyksiä ja aikaa jää paremmin luovien prosessien toteuttamiseen.

Mika Kuoppala on toiminut yrittäjänä kierrätysyrityksessä. Liikeidea syntyi, kun omia romuja kiikutettiin kierrätyksen Jyväskylään. Meni aikaa ja koitui vaivaa.

– Ajoin jokkisluokkaa ja romuahan siinä syntyy, nuori mies naurahtaa.

Nyt Äänekoskella on tarjolla metalliromun keräys-, nouto ja kierrätyspalvelu. Kuoppala kertoo, että Romukulman asiakkaina on yrityksiä, mutta pienasiakkaitakin palvellaan.

– Saadaan samalla paikat ja pihat siisteiksi ja ympäristö nätiksi, kun romu hyödynnetään ja kaupan päälle siitä maksetaankin. Moni lyijyakun tuoja on ilahtunut, kun autotallin nurkissa pyörinyt riesa onkin muuttunut rahaksi, Kuoppala toteaa.

– Yrittäjätutkinto tuli minulle todella tarpeeseen, sillä minulla ei ole ollut minkäänlaista aikaisempaa kokemusta yrityselämästä.

Jarno Liimatainen tarjoaa asiantuntija- ja työturvallisuuspalveluja. Yritys käynnistyi vuosi sitten.

– Vastuullisuus yrityksissä on painottunut vuosi vuodelta enemmän ja tarvitaan, koulutusta, selvityksiä ja asiantuntemusta. Työturvallisuus korostuu ja riskienhallinta vaatii ennakointia ja paneutumista, Liimatainen kertoo tehtävistään. Hän tekee myös onnettomuusanalyysejä vakuutusyhtiöille.

Hän toteaa, että tutkinto koulutuksineen ja töineen osui hyvään saumaan.

– Liiketoimintasuunnitelman päivitys oli jo tarpeen. Selkeytyi missä ollaan, mitä ollaan tekemässä ja minne mennään, Liimatainen toteaa.

Tutkinnon nimi on uusittu ja jatkossa Pokella voi Äänekoskella suorittaa Yrittäjyyden ammattitutkinnon, jonka voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden ja hakukin on jatkuva. Monimuoto-opetuksessa lähiopetusta 1–3 päivää kuukaudessa ja koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy