ÄKS

Arki alkoi alennuksilla

27.12.2013 14:39 (muokattu 27.12.2013 14:46)
Seija Puusaari saapui perheineen miehensä sukulaisten luokse Äänekoskelle tapaninpäivänä. Nyt hakusessa on hiihtopuku sopivia kelejä odottamaan.
Joulunpyhät on nyt vietetty ja liikkeet ripustivat jo odotetut alennuskyltit ikkunoihinsa.

 

Joulun hiljaisuuden jälkeen Äänekoskikin herää eloon, kun ensimmäisen arkipäivän myötä ihmiset ryntäävät vuodenvaihteen alennusmyynteihin ja vaihtamaan sopimattomia joululahjoja oikean kokoisiin tai mallisiin. Äänekosken Kesport Niskasella ovat joulun alennukset alkaneet vauhdilla tänä vuonna. Kaupasta kerrotaan, että ihmisiä on ollut liikkeellä jopa yllättävän paljon. Urheiluvälinepuolella se sijaan odotetaan lumia jo kovasti.

– Talviurheiluvälineitä on hankala ostaa aikuisille lahjaksi ja kun luntakaan ei ole, niin varsinainen suksikauppa alkaa tammikuussa. Jos joku tietää haluavansa uudet välineet täksi talveksi, niin nyt olisi paras aika niitä lähteä ostamaan ennen ruuhkia, kun myyjillä on paljon aikaa, Teemu Remonen Niskaselta vinkkaa.

Janakkalainen Seija Puusaari kierteli Äänekosken liikkeitä perheensä kanssa perjantaina iltapäivällä.

– Mieheni suku on täältä. Katselemme kauppoja mummolavierailun yhteydessä. Yleensä käymme täällä etsimässä nimenomaan ulkoiluvaatteita mukaamme Hämeeseen. Nyt etsimme hiihtopukuja, vielä kun ei ole oikein sopivat hiihtokelitkään ehtineet täksi talveksi. Itse alennusten takia emme niinkään lähde kaupoille vaan tavaraa ostetaan mieluummin tarpeeseen, Puusaari toteaa.

Moda-ketjuun kuuluvalla Keskus-Pukimollakin ovat alennukset alkaneet vauhdilla, aletuotteita löytyy kaikista tuoteryhmistä. Yrittäjä Mari Uusisalon mukaan tärkeimmät päivät sijoittuvat yleensä viikon sisälle alennusten alkamisesta.

– Ihmiset kiertävät alennuksia heti ensimmäisinä päivinä. Ja varsinkin kun paikkakunnalla on ollut joulun vietossa ihmisiä muualta, tulevat he mielellään katsomaan tuttuja liikkeitä arjen alettua.

Niin Keskus-Pukimolla kuin Niskasellakin on huomattu, että seuraava ryntäys tapahtuu, kun viimeisiä tuotteita viedään ja alennukset ovat korkeimmillaan.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy