ÄKS

Asukkaille järjestetään keskustelu- ja työpajailta Äänekosken uimarannoista

02.05.2022 12:26
Arkistokuva.

Äänekosken kaupunki järjestää asukkailleen keskustelu- ja työpajaillan uimarannoista. Kaikille avoin keskusteluilta järjestetään tiistaina 17.5.klo 18-20 valtuustosalissa.

 

Eri teemoin jaetuissa pöydissä kaupunkilaisten kanssa on keskustelemassa illan ajan Jyväskylän ympäristöterveyden edustajat, Äänekosken kaupungin työntekijöitä ja mukana asukkaiden toiveita kuuntelemassa on kaupunkirakennelautakunnan jäseniä. Asukkailla on mahdollisuus jättää päättäjille myös kirjallisesti terveisiä, ideoita ja ajatuksia uimapaikkoihin liittyen. Lisäksi halutaan kartoittaa mahdollista yhdistysten kiinnostusta ottaa uimapaikkoja hoitoonsa. Kahvitarjoilu on koko tilaisuuden ajan.

Äänekoskella on yhteensä 31 kaupungin ylläpitämää uimarantaa ja talviuintipaikkaa. Määrä on melko suuri, sillä keskimäärin Suomessa samankokoisessa kaupungissa on uimarantoja yhdeksän.

Jyväskylän seudun ympäristöterveys teki Äänekosken kaupungin uimarannoille tarkastukset kesällä 2021 ja ko. ympäristöterveysviranomainen esittää turvallisuusmääräyksiin vedoten, että yksi uimaranta ja kymmenen uimapaikkaa Äänekoskella lakkautetaan. Lakkautettavilta uimapaikoilta poistettaisiin kaikki rakenteet kuten laiturit, eikä huoltotoimenpiteitä jatkossa kaupungin puolesta tehtäisi. Uimapaikoilla voisi kuitenkin edelleen käydä uimassa jokamiehenoikeudella.

Uimaranta ja uimapaikka tarkoittavat erilaista varustelua

Nyt Äänekoskella on 15 uimarantaa (sisältäen kaksi talviuintipaikkaa), joista esityksen mukaan lakkautettaisiin yksi (Kangaslammen leirikeskuksen uimaranta jäisi leirikeskuksen käyttöön). Jos esityksen mukaisesti kymmenen uimapaikkaa lakkautettaisiin, niin niitä jäisi käyttöön vielä kuusi ja ne nostettaisiin myös uimarannoiksi.

Muutoksen jälkeen Äänekoskella olisi siis yhteensä 20 uimarantaa. Merkittävää ehdotuksessa on se, että näiden 20 uimarannan palvelutaso ja turvallisuus paranisi huomattavasti, niitä kehitettäisiin ja ne olisivat jatkossa valvonnan alla.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee Äänekosken kaupunkirakennelautakunta. Kaupunkirakennelautakunta käsittelee uimarantakysymystä seuraavan kerran kesäkuun 2022 kokouksessaan. Linkki edellisen kokouksen pöytäkirjaan löytyy täältä: https://web28.aanekoski.fi/dynasty10/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022263-7

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy