Biotalous- ja juustopäivien kovin hitti on ehdottomasti Chef Tommi Lindholmin luoma Äänekoski–jäätelö.
– Idea lähti jo viime vuonna kun kuulin että tätä tapahtumaa ollaan järjestämässä. Häyhän Pekan kanssa vähän juteltiin, tein muutaman koe-erän ja syntyi Äänekoski-jäätelö, jossa on käytetty Äänekoskella valmistettua Aura Gold juustoa. Pekka kävi esittelemässä tuotteen Valiolle ja tehtaanjohtaja tykkäsi tosi paljon, Lindholm kertoo jätskin synnystä.
Biotalous- ja juustomessuilla myynnissä oleva jäätelö on tehnyt kauppansa ja jäätelotiskille on ollut lähes taukoamaton jono. Moni maistaja kyseli jo tiukasti, että koska tuotetta saa kaupasta. Tällä hetkellä tilaukset jäätelöstä on tehtävä suoraan Chef Tommille.
Jäätelömassa on tasaista, eikä kyseessä ole vaan vaniljajäätelön ja aurajuustomurun sekoitus. Suolaisen juuston ja makean jäätelön yhdistelmä toimii hienosti. Toimituksen aurajuustofani hullantui jätskiin ihan täysin.
– Tämä on ihan taivaallista! Sain ison annoksen ja makustelin sitä pitkään ja hartaasti. Jotenkin mä maistoin tässä vähän lakritsaakin. Aivan ihanaa.
Kuten aurajuusto itsessään, myös jäätelö on jakanut mielipiteitä. Mutta aurajuustoa intohimolla vihaava toimittajakin antoi jätskille hyväksynnän.
– Katohan. Täähän on oikeesti aika hyvää.
Aurajuustojäätelön kaveriksi sopii piparimuru, tumma suklaakakku ja esimerkiksi kirsikkahilloke.
– Eräs sanoi, että tämähän menisi sillin ja uusien pottujenkin kanssa, Lindholm sanoo.
Aurajäde on gluteeniton ja laktoositon ja tehty Valion täysmaitoon ja kermaan. Paljon äänekoskelaisemmaksi ei jätskissä pääse.
– Haluaisin tehdä jotain, mistä äänekoskelaiset voivat olla ylpeitä, Lindholm sanoo.
Tehtävä suoritettu, Tommi.
Maista Äänekoski-jäätelöä Biotalous- ja juustomessuilla Äänekosken Liikuntatalolla la 11. 6 klo 10–16.
ahaa tämä olikin vain lauantaina, siksi en sitä huomannut perjantaina, mutta onko tätä nyt kaupan jossain?
Osaatko sinä lukea? Vastaus löytyy jutusta.