ÄKS

Avaus Jonna Brandt: Poikkeuksellinen äitienpäivä

10.05.2020 06:00
Jonna Brandt on Äänkekosken MLL:n puheenjohtaja.
Äänekosken MLL:n puheenjohtaja Jonna Brandtin Avauksen myötä toivotamme kaikille hyvää äitienpäivää!

Tämä päivä on äitien. Aikaisempina vuosina äitienpäivää on saatettu juhlistaa useammankin sukupolven kesken. Tänä vuonna tilanne on toinen. Poikkeuksellinen. Mummoja ja isoäitejä ei voidakaan nyt mennä tervehtimään ja onnittelemaan samoin kuin aikaisemmin. Tänä vuonna, monessa perheessä, äitienpäivää vietetään vain oman perheen kesken. Poikkeuksellinen tilanne toki saattaa mahdollistaa perheen yhdessäolon ja yhdessä touhuamisen toisin kuin muina äitienpäivinä. Eihän kuitenkaan unohdeta niitä rakkaita mummoja ja isoäitejä. Lähetetään heille kortti, soitetaan tai otetaan vaikkapa videopuhelu. Moni isovanhempi saattaa tuntea tällä hetkellä olonsa kovin yksinäiseksi, kun lähikontaktit lapsiin ja lastenlapsiin ovat rajoitetut. Korona-aikana meidän perheessä isovanhempiin ollaan oltu yhteydessä ja kuulumisia on vaihdettu muun muassa videoyhteyden kautta – tätä väylää tullaan käyttämään myös äitienpäivänä.

Vallitseva tilanne on rajoittanut vahvasti myös perheiden välisiä kontakteja. Perhekahvilat ja perhekerhot ovat toistaiseksi suljettu. Nämä ovat olleet ensiarvoisen tärkeitä kohtaamispaikkoja lapsille ja perheille. Unohtamatta aikuisten, yleensä kotona lapsia hoitavien äitien, vertaistuen merkitystä. 

Meillä kaikilla on varmasti sama toive, että tämä koronakriisi olisi pian ohi. Mutta ennen kuin näin on, haluamme varmasti kaikki, että jokainen lapsi ja perhe voisi elää mahdollisimman hyvää arkea myös näissä poikkeusoloissa. MLL:n perhekahvilan sulkeuduttua, yhdistyksemme perhekahvilaa luotsanneet Poken lastenohjaajaopiskelijat käynnistivät digiperhekahvilatoiminnan. Kyseessä on ns. etäperhekahvila, johon kotona lasten kanssa olevat vanhemmat voivat osallistua etäyhteydellä kotoa käsin. Digiperhekahvilassa kuulumisia, ajatuksia ja kommentteja voi vaihtaa oman kahvikupposen äärellä, samalla vaikkapa sukkaa kutoen tai aurinkoa ottaen. Etäkontaktit toisiin vanhempiin tuovat arkeen mukavaa vaihtelua sekä ehkäpä jopa kaivattua tukea arjen haasteisiin. Lämpimästi rohkaisen kaikkia vierailemaan yhdistyksemme digiperhekahvilassa! Toukokuussa kahvila kokoontuu etänä vielä 14.5. Lisätietoja löydät MLL Äänekosken Facebook-sivulta.

Vaikka nykytilanne vaikuttaa meihin monin eri tavoin, yritetään joka tapauksessa jaksaa iloita elämän pienistäkin ilonlähteistä – olkoon se nyt tämä tuleva äitienpäivä. Juhlistetaan äitejä, muistetaan heitä, vaikkakin etänä. Pian taas koittaa se aika, kun pääsemme jälleen liikkumaan vapaasti ja näkemään ”livenä” kaikki tärkeimpämme ja rakkaimpamme. Tämän kirjoituksen myötä, haluan toivottaa kaikille äideille: Hyvää ja ansaittua äitienpäivää!

Jonna Brandt, puheenjohtaja MLL Äänekoski

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy