ÄKS

Avaus Juho Kautto: Kulunut vuosi on ollut Äänekoskelle hieno

18.12.2021 06:00
Arkistokuva: Teijo Piilonen.

Äänekoskelainen kansanedustaja Juho Kautto (vas) muistuttaa meille tulleista hyvistä uutisista ja aluevaalien tärkeydestä.

 

Äänekoskelle kulunut vuosi on ollut menestyksekäs monella mittarilla. Olemme saaneet kuulla yritysten suunnitelmista investointeihin Äänekoskella. Nämä suunnitelmat erityisesti suurteollisuuteen tuovat pysyviä työpaikkoja ja luovat mahdollisuuksia monille pienyrityksille. Olemme hyvin onnekkaita, sillä jokainen kunta ottaisi vastaavia investointisuunnitelmia ilolla vastaan.

Äänekoski voi muutenkin hyvin. Peruspalvelut ovat hyvällä tasolla ja kuntalaisten vapaa-ajanviettoon löytyy vaihtoehtoja lähes jokaiselle. Mittavista investoinneista huolimatta kaupungin talous on vakaa ja se antaa uskoa tulevaan. Meillä siis mielestäni on monella tapaa aihetta hymyyn tai jopa tyytyväisyyteen. 

Eduskunta on muistanut myös Äänekoskea viime aikoina. Valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto myönsi jakamattomista varoista, eli niin sanotuista joululahjarahoista, 500 000 euroa Konginkankaan liittymän kevyenliikenteenväylälle. Tämä hanke on ollut kyläläisten toiveena jo iäisyyden ja olen todella tyytyväinen, että tämä vihdoin toteutuu. Tästä suurin menee kylän aktiiveille, jotka ovat jaksaneet asian edestä puhua vuodesta toiseen. Kevyenliikenteenväylän toteutuminen vaatii vielä kaupungin osuutta, mutta olen luottavainen, että valtuutetut ymmärtävät väylän tarpeellisuuden ja puuttuva rahoitus saadaan toteutettua.

Alkavan vuoden tärkein hetki on aluevaalit, jossa valitaan päättäjät hyvinvointialueiden valtuustoihin. Keski-Suomi on oma hyvinvointialue ja tulevat aluevaltuutetut ovat paljon vartijoina siinä, kuinka ja missä meistä jokainen palveluita saa jatkossa. Vaaleista tulee varmasti epäpoliittisin vaali historiassa ja hyvä näin, sillä me jokainen tarvitsemme hoivaa ja hoitoa yhtä lailla, riippumatta poliittisista mielipiteistämme. Uskonkin, että vaaleissa nousee ensisijaiseksi valintakriteeriksi ehdokkaiden kotiseutu. Kotiseudulla onkin kiistatta merkitystä päättäjien toimissa, vaikka me poliitikot mielellämme muuta väitämmekin. Toivottavasti saammekin tuleviin aluevaltuustoihin edustusta mahdollisimman laajasti Keski-Suomesta, jottei palvelujen keskittäminen entisestään kiihdy. Toivottavasti käytämme ääntämme näissä tärkeissä vaaleissa.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikille Rauhallista Joulua ja uskoa vuoteen 2022. Tehdään ensi vuodesta positiivisuuden kautta entistä parempi, sillä meillä on täällä keskellä kauneinta Suomea niin paljon hyvää, josta olla aidosti onnellinen. 

Juho Kautto, kansanedustaja, Äänekosken kaupunginvaltuutettu

Vastaa

  1. Äkiläinen sanoo:

    Vielä, kun saataisiin se kaikki hyvä näkymään myös kunnan veroäyrissä ja kasvavana keskusta-alueen palvelualan pienyrittäjyytenä.

  2. Kirta sanoo:

    Jaa a. Kun vielä työ asiat saatais kuntoon ja eräästä taajamasta loppuis tämä alasajo. Koko ajan suljetaan paikkoja ja siirretään työpaikkoja muualle. Vois niitä jättää syrjäkylällekkin. Pääsis keskustasta kulkemaan muuallekkin muutkin.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy