ÄKS

AVAUS Jukka Holmberg: Sosiaalinen uutismedia

27.09.2018 13:14

Sanomalehtien Liittoon kuuluu yli 240 jäsenlehteä Suomen joka kolkasta. Ne kaikki palvelevat ilmestymisaluettaan luotettavien uutisten tuottajina ja tavoittavana ilmoitusmediana.

Valtaosa Suomen uutislehdistä keskittyy sisällössään paikallisuuteen. Äänekosken Kaupunkisanomat on tämän ryhmän nuorimpia ja pirteimpiä lehtiä. Tilattavien sanomalehtien ohella Sanomalehtien Liitossa on yli 50 mainosrahoitteista lehteä, jotka tarjotaan lukijoille maksutta. Ne ovat paikallinen, matalan kynnyksen uutismedia – ja samalla myös sosiaalinen media.

ÄKSän kaltaiset lehdet rakentavat ja ylläpitävät alueensa asukkaiden sosiaalista yhteisöä ja tarjoavat kanavan vuorovaikutukseen.

Jokaisen lehden menestymisen tärkein ehto on lukijoiden ja ilmoittajien sitä kohtaan tuntema luottamus. Luottamus rakentuu tietojen paikkansa pitämisestä, vastuullisesta toiminnasta ja laadukkaasta asiakaspalvelusta.

Kaikki Sanomalehtien Liiton jäsenlehdet ovat sitoutuneet noudattamaan Journalistin ohjeita ja Julkisen sanan neuvoston periaatteita.

Nämä ohjeet määrittelevät vastuullisen median eettiset toimintatavat esimerkiksi tietojen tarkistamisessa, osapuolten tasapuolisessa kuulemisessa, yksilön suojaamisessa, virheiden oikaisussa sekä toimituksellisen aineiston ja mainonnan erottamisessa.

Oikeassa journalismissa päämäärä on aina pyrkimys asioiden ja tapahtumien kuvaamiseen mahdollisimman totuudenmukaisesti. ”Kaikki tosiasiat jotka on soveliasta julkaista.” Tässä The New York Timesin ikivanhan tunnuslauseen nykyaikaisessa mukaelmassa on kaksi olennaista vaatimusta: totuudenmukaisuus ja eettinen julkaisuharkinta.

Viime vuosien laskevassa mediamyynnin markkinassa ilmaiseksi jaettavat, laajapeittoiset lehdet ovat pärjänneet suhteellisen hyvin. Ilmoitukset ovat lukijoille olennainen osa näiden lehtien sisältöä.

Paperilehden ohella erilaiset digitaaliset versiot – luetaanpa ne tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella – mahdollistavat nopean uutisoinnin ja uudenlaisen vuorovaikutuksen. Digitaalinen näköislehti leviää nopeasti myös jakelualueen ulkopuolelle.
Julkaisumuodot voivat tulevaisuudessa muuttua tekniikan kehittyessä ja kuluttajien omaksuessa uusia tapoja, mutta luotettavan journalismin ja paikallisen tiedon tarve ei ole katoamassa mihinkään.

Onnea ja menestystä ÄKSälle, sen tekijöille ja lukijoille!

 

Jukka Holmberg
Liittojohtaja
Sanomalehtien Liitto

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy