ÄKS

Haapasalon Hatsapurit ovat maistuneet – Suomen huutokauppakeisari tunnustautuu kanta-asiakkaaksi

07.05.2021 13:06
Heli ja Aki Palsanmäki ovat ihastuneet Ville Haapasalon paistamiin hatsapureihin.

Citymarketin edustalle maanantaina parkkeerattu vaaleanpunainen kärry toi mukanaan monelle uuden tuttavuuden: georgialaisen juustoleivän, hatsapurin. 

 

Haapasalon Hatsapuria on saanut maistella Äänekoskella tämän viikon ajan. Näyttelijä Ville Haapasalo tuli itse paikalle paistamassa huippusuosittujageorgialaisia juustoleipiä perjantaina 7. toukokuuta.

Hatsapuri, georgiaksi hatsa tarkoittaa juustoa, puri leipää, on georgialainen kansallisruoka, jolla on vuosituhantiset perinteet.

– Se sisältää noin puolet painostaan georgialaista täyteläistä ja suolaista sulguni-juustoa, ja puolet makeahkoa ja hennosti hapanta maitoon leivottua vehnäleipätaikinaa, Ville Haapasalo kertoo.

Haapasalon hatsapurien valmistus ja myynti käynnistyi Saimaalla Puumalassa viime kesänä. Vuoden mittaa toimintaa on laajennettu eteläiseen Suomeen, jossa siirrettävät myyntikärryt paistopisteineen ovat kiertäneet K-kauppojen pihoja.

– Asiakkaiden kiinnostus uudenlaisille lämpimille leipäherkuille on ylittänyt kaikki odotukset. Hatsapurista on tullut jo yhden sortin pikaruokahitti. Nyt päästiin kokeilemaan miten hatsapurit äänekoskelaisille. Ja hyvin ovat maistuneet, myhäilee Haapasalo kärrynsä edustalla

Hatsapureja maistamaan saapuivat myös koko kansan suosikit, Suomen huutoakauppakeisari Aki Palsanmäki ja keisarinna Heli.

– Myö tultiin tänne jo het maanantaina näitä syömään. En kehtaa kertoa kuinka monta leipää olen jo mättänyt, Aki nauraa.

Hatsapurit ovat tuhtia tavaraa. Ja niin pitää ollakin, sillä yhdellä leivällä on paimen jaksanut karjaansa paimentaa koko päivän.

– Ai montako kaloria? No monta!, Haapasalo sanoo.

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Varmasti herkullista. Mutta ei mitään terveysruokaa, paljon kalorioita ja suolaakin ihan liikaa. Korkeintaan yksi hatsapurri viikossa neuvoisi maalaislääkäri.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy