ÄKS

Huima 1982: Kärkitaistossa ennätysyleisö – Huima ampui sarjatulta, mutta Virkiä haki tasapelin

14.06.2022 20:43

Kotimatsi 660 katsojan edessä tuotti pettymyksen, kun lapualaisvieraat pitivät äänekoskelaiset nollilla. Tasuri oli jo toinen peräkkäinen neljän ottelun voittoputken jälkeen. Samalla Huima putosi sarjataulukossa jo neljänneksi.

  • Ottelu 8/22
  • Sunnuntai 13. kesäkuuta 1982
  • Äänekosken keskuskenttä
  • Huima-Virkiä 0–0
  • Päätuomari: Sakari Naukkarinen
  • Katsojamäärä: 660
  • Sarjasijoitus pelin jälkeen: 4. (edellisen pelin jälkeen 3.)

 

Ennätysyleisö saapui katsomaan, kun Lapuan Virkiä saapui vieraaksi Äänekosken keskuskentälle. Eikä ihme, olihan pelissä kakkosdivisioonan pohjoislohkon kärkipaikka.

Maaliton tasapeli tiesi kuitenkin sitä, että kumpikaan ei kärkipaikalle yltänyt, vaan Lappväärtin BK ja kemijärveläinen IPP olivat kierroksen jälkeen piikkipaikalla ennen Virkiää ja Huimaa.

HUIMA LÄHTI otteluun vauhdilla, ja Kari Hilpinen pääsi puskemaan vaarallisesti jo 5 minuutin pelin jälkeen. Toisen jakson alussa Huima pommitti Virkiän maalia ”sarjatulella”, kuten Sisä-Suomen Lehti kuvaili. Väkevästi pelannut lapualaispuolustus kuitenkin kesti, ja Huiman tahti alkoi vähitellen hiipua.

Myös vierasjoukkueella oli omat paikkansa, mutta maalivahti Jari Lampinen ja etenkin pyttykerhon palkitsema Sakari Happo piti Huiman alakertaa pystyssä.

– Peliä ei saatu tarpeeksi vapautuneeksi. Virkiä oli vankka joukkue, myönsi valmentaja Reijo Rantanen.

Vaikka maaleja ei nähtykään, kelpasi peliä katsoa. Huima osoitti olevansa kakkosdivisioonan kärkitasoa, raportoi Keskisuomalainen.

HELSINGIN SANOMIEN ja Keskisuomalaisen julkaisemissa sarjataulukoissa (HS yllä) kummitteli yhä edellisen sunnuntain ToPV-ottelun jälkeen tehty virhe. Sen vuoksi Huimalle oli taulukossa viisi voittoa ja kaksi tasapeliä, vaikka todellisuudessa voittoja oli neljä ja tasapelejä kolme.

Huima 1982: Bussi vei joukkueen Tornion ohi Ruotsiin – Kovanen ja Hilpinen maalasivat, Kautolta hienoja nousuja

Virheen seurauksena Huima oli kyseisissä maanantaina julkaistuissa lehdissä sarjataulukon kakkosena. Paikallinen Sisä-Suomen Lehti ehti ynnätä taulukon oikein, sillä lehti ilmestyi vasta tiistaina.

Toisaalta Sisiksen taulukossakin (alla) oli erikoinen virhe, sillä keskikastin KaPa ja VPS puuttuivat listasta kokonaan!

Artikkeli on osa ÄKSän juttusarjaa Huiman historiallisesta kesästä 1982. Huima-futiksen 80-lukua voi muistella myös tässä Facebook-ryhmässä.

Lue lisää: 174-senttisen ei kannattanut satsata pitkien miesten lajeihin – Antti-Pekka Nikulasta tuli kansainvälisen tason futaaja

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy