ÄKS

Huiman painonnostovuosi 2023

29.11.2023 14:33
Iita Konosen piirtämä Äänekosken Huiman painonnostojaoston logo, tempaaja.

Huiman painonnostajien kirkkaana tähtenä tänä vuonna 2023 säihkyi Iita Kononen Chisinaussa Moldovassa heinäkuussa ennätyksillään saavuttamillaan sarjan 64 kiloa kolmella 17-vuotiaiden EM-pronssilla ja Rovaniemellä marraskuussa nostetulla PM-pronssilla, sekä yleisen sarjan tempauksen SM-pronssilla helmikuussa Karvialla ja ikäistensä Suomen mestaruudella toukokuussa

 

 

Porissa. Suomen mestariksi omilla ennätyksillään nosti myös Aapo Pimiä, niin 15- kuin 17-vuotiaiden sarjassa 61 kiloa. Hänen isosiskonsa Tilda Pimiä oli kuudes 17-vuotiaiden SM-lavalla sarjassa 59 kiloa.

Viitteitä Aapon kunnosta saatiin jo peruskoululaisten mestaruuskisoissa helmikuussa, jossa hän sarjassa 61 kiloa voitti niukastiJasper Marjetan sarjassa 61 kiloa, kuten SM-kisoissakin. Aapon pikkuveli Åke Pimiä oli ennätyksillään sarjan 49 kiloa neljäs peruskoululaisten kisassa Kalajoella. Huhtikuussa Åke nosti sarjan 55 kiloa voittoon Äänekoskella, ja Aapo sarjan 61 sarjan voittoon täsmälleen samalla tuloksella kuin peruskoululaisten kisoissa. Inka Mäki voitti kotikisan sarjan 81 kiloa.

Juniori Cupiin kuuluu peruskoululaisten kisan lisäksi kevätkisa, jossa Åke Pimiä nosti ennätyksillään sarjan 55 kiloa pronssille Kurikassa. Cupin kisa on myös Punttikarnevaalit, jossa Iita Kononen toimi ohjaajana ja tuomarina tänä vuonna, koska 16-vuotta on Cupissa yläikäraja. Aapo nosti painonnostokisassa pronssia ja Åke oli viides. Kokonaiskisassa Aapo oli kolmas ja Åke neljäs. Aapo sai kaksi pronssia, eikä Åkekaan tyhjin käsin kotimatkalle lähtenyt, vaan urakoi ennätyksillään itselleen luokkamerkin hyvällä yhteistuloksellaan. Pojat, heidän äitinsä Nina, joka toimi kuljettajana sekä valmentajana ja tuomarina toiminut Mari Paananen majoittuivat leirintäalueella teltassa Ounasjoen varrella ja kun porot nähtiin kotimatkalla, oli Rovaniemen matka oikein onnistunut!

Pimiät jättivät Cupin syyskisan väliin, sillä yleisurheilukisat olivat yhtä aikaa, joten loppuhuipennuskisassa ei huimalaista ollut tänä vuonna. Aapo on ikäluokkansa 15v Suomen mestari 3000 metrin kävelyssä ja Åke työntää kuulaa. Syyskuussa Etelä-Suomen mestaruuskisoissa Porissa ulkopuolisena kisasi Iita, ensi kertaa itselleen uudessa sarjassa 76 kiloa, jossa nosti menestyksekkäästi marraskuun PM-kisoissa pronssin arvoisesti. Marraskuussa Opiskelijoiden SM-kisoissa Tampereella nosti kaksi huimalaista. Molemmat kisasivat ns. SuperTotalissa eli painonnostossa ja voimanostossa. Tilda Pimiä sarjassa 59 kiloa nosti ennätyksensä painonnostossa ollen kuudes ja toinen voimanostossa, supertotalissa viides. Inka Mäki nosti ensi kertaa sarjassa 87 kiloa ollen seisemäs ja voimanostossa viides, supertotalissa kuudes.

Vuoden viimeinen painonnostokisa huimalaisilla on edessä tulevana lauantaina 2.12.2023, jolloin Liikuntatalon voimailusalilla nostetaan kello 12.00 alkaen Äänekosken mestaruuskisat ja samalla Huiman pikkujoulukisat. Painonnostokisaan on ilmoittautunut neljä naista; Huimasta nuoret Jasmiina Honkonen ja Tilda Pimiä, Alavuden Urheilijoista tulee kokenut 23-vuotias EM-, PM- ja SM-kisanostaja Siri Sytelä ja Tampereen Sisusta Jenni Salminen. Miehissä Huimasta nostavat nuoret Aapo ja Åke Pimiä ja Mikkelin Voimailijoista Masters-nostaja Jarmo Matilainen. Tervetuloa kannustamaan, katsojilla on ilmainen sisäänpääsy!

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy