ÄKS

Jotain mikä yhdistää kevään, työväen ja opiskelijan – sehän on tietenkin vappu! 

29.04.2023 06:00 (muokattu 29.04.2023 11:30)
Ari Liimatainen ja Kari Polle Perälä miettimässä Vapun juhlallisuuksia ja suomalaisen kulttuurin tulevaisuutta Suolahden Kansantalon pihamaalla. 

Vapun vietto aloitetaan Suolahden Wanhan aseman aukiolla, Lastaajat- patsaan lakituksella vappuaattona sunnuntaina 30.4. klo 18.00. Lastaajat- patsas lakitetaan ja kukitetaan mukavassa jo perinteeksi tulleessa tilaisuudessa. 

 

– Klo 20 alkavien, jo loppuunmyytyjen kulttuurijamien ohjelmasta voi kertoa sen verran, että illan aloittaa kanssani Kari Polle Perälä Suolahden Kansantalon Kulttuurityö ry:n avauspuheenvuorolla, jonka jälkeen käydään runsauttaan notkuvaan illallispöytään. Sitten asetutaan hyvän kulttuuriannin äärelle, Sirpa Martins kertoo.

Trubaduuri ja kirjailija Ville-Veikko Liekkinen tulkitsee tunnelmallisesti ja kertoo uusista aluevaltauksistaan sekä kulttuurin merkityksestä. Illan aikana musisoivat myös Lempivärit- duo Matleena Käppi ja Saku Knuuttila ja soittavat leikkisästi kantaaottavaa progefolkkia.

– Estradi on avoinna. Illallisvieraat voivat esiintyä ja salin lattia on liukas tanssaajille, lupaa Sirpa Martins.

Vappupäivän klo 12  alkava Suolahden Kansantalon brunssi aloitetaan muistolaatan paljastamistilaisuudella. Muistolaatan on taiteillut Ari Liimatainen. 

Muistolaatan paljastamisen jälkeen siirrytään sisätiloihin nauttimaan vappubrunssia ja kuuntelemaan Kari Polle Perälän juhlapuhetta. Tilaisuudessa on luvassa yhteislaulua – korkealta ja kovaa.

– Lauletaan myös rauhan lauluja ja ainakin omasta mielestäni vappuun kuuluvat myös työväenlaulut, sanoo Sirpa Martins.

Taiteilija Ari Liimataisen luoma muistolaatta Suolahden Kansantalon rakentajien kunniaksi pääsee talon päätyyn yhdessä niin ikään Ari Liimataisen teoksen, Ihmisarvo -patsaan kanssa.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy