ÄKS

Jouluapukeräys tulee tarpeeseen – tule tekemään joulumieli

11.11.2022 10:57
Se on täällä taas: Kesport Niskasen ja ÄKSän joulukeräys. Joulu on antamisen iloa. Tule mukaan tekemään hyvää paikallisten perheiden hyväksi. 

Kesport Niskasen ja ÄKSän perinteinen jouluapukeräys, Joulumieli, starttasi 10. marraskuuta ja jatkuu kuukauden ajan. Koetaan antamisen iloa ja tehdään hyvää yhdessä! 

 

On taas tullut aika polkaista käyntiin perinteeksi muodostunut Joulumielikeräys, jolla kerätään vähävaraisille äänekoskelaisperheille helpotusta joulun valmisteluun ja talviurheiluvälineiden hankintaan.  Niskasella aloitettiin talviurheiluvälineiden keräys jo vuonna 2013. ÄKS aloitti joulukeräyksen seuraavana vuonna ja sitä seuraavana vuonna lyötiin hynttyyt yhteen. Nyt on siis jo seitsemäs kerta, kun yhteistyössä kerätään joulumieltä äänekoskelaisiin perheisiin. Lahjoitukset koordinoi eteenpäin Äänekosken seurakunnan diakoniatyö sekä kaupungin perhetyö ja neuvola. 

– Keräys on tuottanut vuosi vuodelta enemmän lahjoituksia Niskasella ja ÄKSässä on saatu vastaanottaa todella hyväkuntoista ja uutta tavaraa joulun tuomaa painetta helpottamaan. On ollut ilo olla vastaanottamassa lahjoituksia, ja huomata, kuinka ihmiset haluavat aivan pyyteettömästi olla mukana auttamassa. Siitä se tulee itsellekin hyvä joulumieli, ÄKSän päätoimittaja Marjo Steffansson sanoo ja muistelee kuinka joka vuosi on keräykseen saatu satoja villasukkapareja. 

Miina Niskanen Kesport Niskaselta kertoo, kuinka antamisen ilo korostuu aina joulun alla. 

– Joulumieli keräyksen yhteydessä kerätään myös käytettyjä hyväkuntoisia lasten urheilu- ja harrastusvälineitä. Esimerkiksi luistimia, suksia, lasketteluvälineitä ja muuta tarvitaan myös joulun jälkeen, esimerkiksi koululiikunnassa ja omaehtoisessa harrastamisessa. Ja me täällä Kesportilla teroitetaan lahjoitetut luistimet, että ne ovat heti käyttövalmiit, Miina sanoo. 

Keräyspisteenä toimii myös Suolahdessa sijaitseva jäähalli. 

– Haluamme jäähalliyhtiönä olla mukana tekemässä joulumieltä. Viime vuonna saatiin iso määrä hyväkuntoista tavaraa, kiitos vielä niistä, hallimestari Simo-Pekka Laaksonen sanoo. 

Keräykseen voi tuoda jo valmiiksi pakattuja lahjoja tai lahjakortteja. Silloin on syytä laittaa mukaan kortti tai lappunen, mitä paketissa on. Diakoni Hannele Ranta-Nilkku organisoi lahjajakoa, ja puuhaa riittää, sillä joulumielipaketteja lähtee kymmeniin äänekoskelaisiin perheisiin. Kesport Niskasen ja ÄKSän tontut auttavat sen minkä osaavat!

– On tosi upeaa että keräys saadaan jälleen käyntiin. Tällä on jo vahva perinne paikkakunnalla, ja sitä osataan jo odottaa toivoa. Joulun alla menot kasvavat ja joudutaan puntaroimaan ostetaanko lahjoja vai ruokaa, Ranta-Nilkku sanoo. 

Kiitämme lahjoittajia jo etukäteen. Tehdään yhdessä joulumieli! 

Joulumieli -keräys 10.11.-11.12.

Kesport Niskasella myymälän aukioloaikaan 

ÄKSässä aina kun valot on päällä tai sopimuksen mukaan

Jäähallilla Suolahdessa hallin aukioloaikoina

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy