Äänekosken ravintolat pistävät parastaan joulun alla, kun kansa vaatii jouluruokaa. Kinkut, laatikot, rosollit ja kalat on oltava, muuten ei tule joulu.
ÄKS kävi testaamassa Ravintola Oppikokin joululounaan maanantaina 13. joulukuuta. Joulupöytä notkui kokkiopiskelijoiden tekemästä herkullisesta jouluruoasta.
Tarjolla oli perinteisten laatikoiden, kalojen ja mehukkaan kinkun lisäksi hieman erikoisempiakin herkkuja. Toimittaja tykästyi varsinkin waldorfin salaattiin, savuporoterriiniin ja broilerinmaksapateeseen. Erityismaininta annettava myös porkkana-punajuuri-hyytelöstä, joka yllätti pelkällä ulkomuodollaan.
Varautuneemmalle väelle oli pöytään tuotu myös lihapullia, siltä varalta, että katkarapuhyytelö tai portviinimarinoidut karpalot tuntuvat liian vierailta.
Nälkäistä väkeä virtasi sisään jatkuvalla syötöllä, eikä tarkkakorvainen toimittaja kuullut yhtään negatiivista kommenttia tai nurinaa. Ja useimmat käväisivät hakemassa toisenkin annoksen sapuskaa vielä ennen jälkiruokaa.
Eikä jälkiruokapöytä kalpene suolaisille herkuille. On kakkuja, keksiä ja jopa paikanpäällä tehtyjä herkullisia konvehteja.
Oppikokin lounasta pääsee nauttimaan vielä 14. joulukuuta. Mutta mikäli et kerkeä Oppikokkiin, voit tarkastaa muiden kaupungin ravintoloiden tarjonnan, joka varmasti on aivan yhtä herkullista kuin POKEn opiskelijoiden luomukset.
Hyvää jouluruokahalua!
Jouluruokaa on tarjolla:
7.-21.12. Hotelli Keitele
Ke 14.12. Ravintola Oppikokki
Ke 14.12 Ravintola Kosken Helmi
Ke ja to 14.-15.12. Ravintola Väliasema
Pe 16.12. Lounasravintola Pannu & Kakku
Ma-ti 19.–20.12. Cafe Anna
Ti 20.12. Wille Olohuone & Keittiö