ÄKS

Juliet Jonesin Sydän on jo nelikymppinen – juhlakiertue parkkeeraa keikkabussin Pub Markuksen Elovapinaan

15.05.2023 16:51 (muokattu 15.05.2023 16:53)
KUVA: Juliet Jonesin Sydän -yhtye tunnetaan hiteistään kuten "Helppo elämä", "Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin" sekä "Albania". Kuva: Pia Parkkonen

Pub Markuksen järjestämä Elovapina paikkaa aukkoa Äänekosken festarikesässä. 

 

Elovapina järjestetään nimensä mukaisesti elokuussa, sen ensimmäisenä viikonloppuna. Esiintyjäkattauksessa on tarjolla paikallista sekä Juliet Jonesin sydän!

– Juttelimme Ääniä Festivaalin jälkeen järjestäjäporukan kanssa, ja todettiin, että viime kesän Atomirotta -ilta meni tosi hyvin tässä pubin edustalla. Se kannusti ajattelemaan omaa pientä musiikkitapahtumaa. Kun luimme Ääniä Festivaalin loppumista, alettiin pubin väen kanssa miettimään että jotain pitää keksiä tilalle, Nana Sohlman kertoo.

Ajankohta on hyvä, sillä tähän tietoon, ei ole suuria tapahtumia lähiseudulla. 

– Mietittiin tyttären kanssa tapahtumalle nimeä erään kerran aamuvuorossa ollessamme.  Aikamme pohdittua yhdistelin elokuun ja tapahtuman, jossa laitetaan tie poikki ja siihen ripaus Pubin huumoria mukaan, syntyi nimi Elovapina, Nana kertoo nimen alkusynnystä. 

Sen jälkeen alkoi pähkäily alueen koosta – eli kapasiteetista, miten paljon alueelle voi festarikansaa ottaa. Pähkäily antoi raamit budjetille.  

– Bändien metsästys ei ollut helppoa koska nimekkäät, budjettiin sopivat bändit, olivat jo buukattu muille kesän festareille, olimme siis hieman myöhään liikenteessä. Asiakkaiden, Ärmyn ja Ääniä-porukan ideoinnin avulla onneksi sitten löytyi kuitenkin mukava kattaus paikallisia pumppuja kuten oma poikamme, Antony Parviainen, sekä bändi, jota ei hetkeen olla lähiareenoilla nähty – Juliet Jonesin sydän! 

Elovapinassa on mukana myös Ääniä ydinryhmän jäseniä muun muassa hoitamassa markkinointia ja mukana alueen rakentamisessa

– Paikallinen tapahtumajärjestäjäyhdistys Stig hoitaa ruokamyynnin, joten ei tarvitse ihan omalla pubin työntekijäporukalla hoitaa isoa tapahtumaa. 

Harvoin esitetyllä live-ohjelmistolla varustettu suomirock-yhtye Juliet Jonesin Sydän täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlakiertue pysähtyy myös Elovapinaan. 

– Meillä on aina ollut tähtäin korkealla. Aikoinaan heti ekan levyn julkkarirundi aloitettiin kolmella keikalla Tukholmassa. Musiikista tuli jo silloin elämäntapa – bändistä ja faneistamme tuli perhe, ja ystävyydestä ikuista. Nyt 40-vuotisen uran kunniaksi alkava juhlakiertue kantaa nimeä Skarppia boboilua. Se tarkoittaa hauskanpitoa, mutta skarpisti, yhtyeen rumpali Jussi Parkkonen taustoittaa.

Juliet Jonesin Sydän teki vuonna 2015 näyttävän paluun keikkalavoille 15 vuoden keikkatauon jälkeen. Alun perin oululais-ruukkilaisen yhtyeen Surkea tarina -niminen debyyttisingle julkaistiin 1983. Juliet Jonesin Sydämen levytetty tuotanto kattaa 11 albumia sekä useita kokoelmia. Tuorein albumi Kansas julkaistiin vuonna 2020. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat Helppo elämä, Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin ja Albania.

Juliet Jonesin Sydämen jäsenet ovat soittaneet myös muun muassa Yölinnussa sekä J. Karjalaisen ja Kauko Röyhkän yhtyeissä. Kokoonpanona juhlavuoden keikoilla nähdään Kari Heiskari, Sami Pirkola, Kari Hyvärinen, Jussi Parkkonen, Pekka Gröhn ja Tapsa Kojo.

J. Vehkala & Ystävät on äänekoskelainen pitkän linjan muusikkojen kombinaatio, joka tuo Elovapinaan kootun seoksen Juice Leskisen musiikkia. Tarjolla monipuolinen kattaus soittajia ja soittimia ja etenkin lauluvoimaa! Yhtye on perustettu v.2015 idealle rakentaa teemakonsertteja suomi-pop-rock-legendojen tuotannoista. Moni paikkakuntalainen varmasti muistaa loppuunmyydyt konsertit ”Suloista ja Haikeaa” sekä Leevi&The Leavings-teemainen ”Ihanasti Sanottu”. Elovapinan keikka on nimeltään ”Ei Elämästä Selviä Hengissä”, eli kyseessä festarihenkeen räätälöity spesiaalikeikka Juicea. Kuin Saapasjalkarock-85? 

Antony Parviainen trio: Hevikansan klassikoiden äärellä jo vuosia loistanut kuusihenkinen Antony Parviainen Trio soittaa legendaarisen Iron Maidenin tuotantoa uskomattomalla taidolla ja tunteella. Läskibasson sekä sellon lisäksi kokoonpanossa revitellään myös vokaalein, kun mikin varteen tarttuu Suomen kenties kovin heavy metal -laulaja Antony Parviainen.  

Duo Niskanen tarjoilee veljesvoimin ja rennolla otteella niin toivotut, kuin myös ne ei toivotut laulut. Vuosien kokemuksen myötä settilista elää tilanteen mukaan, joten ota mukaan repullinen reipasta retkimieltä sekä muki täyteen.

Lojohh: Ensi vuonna 20 vuotta täyttävä Lojohh perustettiin vuonna 2004 kun Paolo Corveleyn ja Konsta Vehkala alkoivat soittaa yhdessä. Aluksi yritettiin tehdä black metalia, mutta kun ei osattu, niin tehtiin punkia. Punkkikin hiljalleen jäi ja nykymuodossaan Lojohh soittaa suomenkielistä rockia. Vuoden 2015 Alkupiste -albumia voidaan pitää bändin uuden tyylin alkuna. Nykykokoonpano on soittanut yhdessä vuodesta 2010 alkaen basisti Juho Heinosen liityttyä bändiin. Matkan varrelle lukuisia demoja, kolme täyspitkää albumia ja lukuisia keikkoja. Tarttuvia kertosäkeitä, pakarat hyllymään laittavia rytmejä, nasevia ja humoristisia tekstejä – siitä tässä on kyse. 

Shadecrown – metallia Keski-Suomesta jo vuodesta 2012. 

Elovapina Pub Markuksessa 4.-5.8. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy