ÄKS

Julkilausuma: Tasapuoliset ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut on oltava jokaisen oikeus

27.04.2024 11:10

Keski-Suomen Kokoomusnaiset ry on kevätkokouksessaan 24.4.2024 keskustellut hyvinvointialueen tilanteesta Keski-Suomessa. Erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden tilanne huolettaa meitä. Säästöt/leikkaukset kohdentuvat nimenomaan näihin toimintoihin.

Hyvinvointialueet kamppailevat samojen ongelmien kanssa kuin sairaanhoitopiirit aikaisemmin. Rahat eivät riitä, henkilökunnan saatavuudessa on haasteita ja henkilökunta on uupunut. On pohdittava hyvinvointialueiden johtamista. Tämä viimeisin maininta on oleellinen, koska hallintoa tästä himmelistä totisesti löytyy. Hallinnolla ei kuitenkaan hoideta yhtäkään potilasta.

Vuoden 2023 alusta toteutetun uudistuksen tavoitteena oli, että väestö saa tasapuoliset ja oikea-aikaiset palvelut. Valitettavasti erityisen huonoiksi palvelut muuttuvat haja-asutusalueilla, koska etäisyydet hoidon piiriin moninkertaistuvat. Tarjotut digi- ja etäpalvelut eivät sovellu läheskään kaikkien käyttöön. Arvio digipalvelujen käytöstä on turhan positiivinen.

Meillä kaikilla on oltava oikeus oikea-aikaiseen ja toimivaan hoitoon. Yhteinen tavoitteemme on se, että sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelujen suhteen löydämme ratkaisut palveluiden laadukkaaseen ja tasa-arvoiseen toteuttamiseen.

Hyvinvointialueuudistus oli pitkä projekti, eikä hyvinvointialueet ole vieläkään valmiita kokonaisuuksia. Vaaditaan vielä paljon työtä, että väestö saa tarvitsemansa palvelut.

Me kaipaamme tekeviä käsiä, kuuntelevia korvia, empatiaa ja osaamista!

Ulla Palmu, piirihallituksen jäsen, Keski-Suomen Kokoomusnaiset ry

Vastaa

  1. Pentti Salminen sanoo:

    Kirjoittamiisi mielipteisiin on helppo yhtyä. Mutta, miten arvioit oman puolueesi toiminnan hallituksessa edistävän esittämiesi tavoitteiden toteuttamista?
    Pentti Salminen

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy