Jyväskylä Basketball Academy eteni finaaliin – Kipinän komea kausi päätökseen

13.04.2023 13:29

JBA kukisti Kipinä Basketin liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä ja eteni finaaliin. Monitoimitalolla oli tunnelma katossa fanien ansiosta. Heittovoimaisempi JBA oli vahvempi ratkaisevilla hetkillä ja nappasi voiton lukemin 100-93 (42-46).

Tasaisesti edennyt ottelu alkoi kääntyä JBA:lle, kun Brian Cameron loukkaantui kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Ennen loukkaantumistaan Cameron teki kentällä mitä tahtoi ja pussitti komeat 36 pistettä.

Ar`Mond Davis tuskaili heittojensa kanssa kovassa puristuksessa ensimmäisen jakson. Puoliväliin mennessä Davis oli saanut aikaiseksi vain kaksi pistettä.

Ottelusarjassa JBA:n leveämpi pelaajamateriaali alkoi näkyä mitä pitemmälle välieräsarja eteni. Tuoretta pelaajaa löytyi kentälle koko ottelusarjan ajan, eikä yhdelläkään pelaajalla peliminuutit kasvaneet liian suureksi.

Kovaa sai pelata tänään kentällä, tuomaritoiminnasta voi olla monta mieltä. Oliko kaikki vihellykset linjan mukaisia? Viimeisellä jaksolla Cameronille vihellettiin kyseenalaisesti kaksi hyökkääjän virhettä perätysten, kun kotijoukkueen pelaajat niitä onnistuneesti kalastelivat. Ei Kipinän peli kuitenkaan tuomaritoimintaan kaatunut. Syyt bensan loppumiselle kyllä joukkue ja valmennus tiedostaa.

JBA – Kipinä 100-93 (21-26, 21-20, 30-18, 28-29)

JBA: Tiitus Kuukkanen heitti 26 pistettä, Koivunen puolestaan 20 pistettä, Oliver Kandén 16.

Kipinä: Chris Paul 21/12, 9 syöttöä, Brian Cameron 36/6, 3 syöttöä, Ville Pyykkönen 0/0, Sami Salmenkivi 2/5, Oskari Savolainen 0/2, Eeti Varis 0/0, Ar`Mond Davis 16/5, Sami Marouf 4/2, Ville Virtaharju 2/3, Sami Mäntymaa 12/4.

Noin vuosi sitten Kipinälle tarjottiin I divisioona A:n sarjapaikka kaudelle 2022-23. Päivääkään ei ole joukkueen tarvinnut katua kyseistä päätöstä. Kipinä Basket pelasi ensimmäisellä miesten koripallon I divisioona A:n kaudellaan sensaatiomaisesti itsensä pudotuspeleihin. Eikä se finaalisarjakaan kaukana ollut, mutta rahkeet eivät vielä siihen riittäneet.

– Kiitos kaudesta tukijoille, yleisölle, äänekkäälle faniryhmälle, joukkueelle sekä  taustoille. Tästä on hyvä jatkaa uudelle kaudelle. JBA:lle kiitokset hienosta ja rehdistä välieräsarjasta ja onnea finaaliin, Kipinän riveistä kiitellään.