ÄKS

Kannanotto: Äänekosken on oltava edelläkävijä

05.05.2022 08:59
Kuvituskuva.
Viime aikoina Äänekoskella on iloittu monista merkittävistä investoinneista. Mutta erästä tulevaisuuden alaa kaupunginhallitus on niukalla äänienemmistöllä yrittänyt torpata. Maakuntakaavaan annettu lausunto tuulivoiman estämiseksi kaupunkiimme on käsittämätön tässä globaalissa, valtakunnallisessa ja kunnallisessa tilanteessa.

Vihreän siirtymän eli Green Dealin tarkoitus on tehdä EU:sta ilmastoneutraali, oikeudenmukainen ja vauras yhteiskunta, jonka talous on moderni, resurssitehokas ja kilpailukykyinen. Äänekoskella ei ole mitään syytä vastustaa tällaisia tavoitteita. On varmaa että vihreä siirtymä tulee vaikuttamaan kilpailykykyasetelmiin nyt ja tulevaisuudessa.
Annamme ikävän viestin omasta ”investointi-ilmastostamme” ulospäin tällaisilla änkyrämäisillä lausunnoilla. Taloudellisesti tuulivoiman estäminen kaupunkiimme tarkoittaisi kenties kymmenien miljoonien saamatta jääviä hiilineutraaleja rahoja. Nämä tulot olisivat tarjolla jollekin toiselle, avoimemmalle ja ajassa kiinniolevalle kunnalle.
Tuulivoimaa vastustetaan luontoargumentein. Kaikilla energiantuotantotavoilla on vaikutus ympäristöön. Vaakakuppiin on asetettava kuitenkin globaali ilmastokriisi ilmaan heitettyjen epäilyksien vastapainoksi. Fossiilisista polttoaineista irtipääseminen on luontoa säästävistä toimista se suurin ja akuutein.

Ilmastonmuutos ei kierrä Äänekoskea. Meidän on myös luotava ilmapiiri, jossa meistä muodostuu avoin ja moderni edelläkävijä myös kestävässä energiantuotannossa. Se on sekä eettisesti että taloudellisesti tärkeää.

Äänekosken Vihreiden valtuustoryhmä
Vasemmistoliiton Äänekosken kunnallisjärjestö ry
Äänekosken Kokoomuksen  kunnallisjärjestö

Vastaa

 1. Bullriver sanoo:

  Käsittääkseni tuulivoimaa vastustetaan, koska sijoittuisi liian lähelle asutusta. Luulisi löytävän paikkoja joissa ei tarvitsisi kinata paikallisten asukkaiden kanssa?

  1. Tuulivoiman ystävä sanoo:

   Olen ymmärtänyt, että kaavoituksessa nimenomaan kiinnitetään huomiota siihen, ettei tuulivoimaloita tule liian lähelle asutusta. Aika mystisen kuvan voi saada paikkakunnasta nimeltä Äänekoski. Toisaalta sieltä löytyy huipputeknologiaa ja nykyaikaista suurteollisuutta. Toisaalta siellä vastustetaan tuulivoimaa. Ei pieni ihminen ymmärrä.

 2. Kuntalainen sanoo:

  Tuo kaupungin lausunto on kyllä karmaiseva imagotappio koko kunnalle.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy