Ruoan lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen halutaan tehdä helpommaksi, kertoo sanomalehti Ilkka. Lehden mukaan Evira uusii syksyn aikana ohjeensa, joissa määritellään miten ja minkälaista ruokaa voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.
Ohjeisiin tulee useita helpotuksia, joilla toivottavasti pienennetään kauppojen ruokahävikkiä. Esimerkiksi ruoan, jonka viimeinen käyttöpäivä lähestyy, voisi pakastaa ja hyväntekeväisyysjärjestö voisi luovuttaa sen kuluttajalle kahden kuukauden sisällä viimeisestä päivämäärästä.
Uudet ohjeet auttavat toivottavasti tilannetta myös Suolahdessa Toivon Sillassa.
– Tässä aamulla ehdin jo tekstitv:stä lukea uudistuksesta. Hyvältä kuulostaisi, kertoo Toivo Rahkonen.
Toivon Silta toimii pelkästään lahjoitusten varassa. Tilillä olevilla rahoilla ostetaan lauantaisin ruokaa, jota kokkaillaan yhdessä. Paikalliset kaupat sekä Vaasan leipomomyymälä lahjoittavat leipää.
– Kaupoissa menee niin paljon ruokaa hukkaan, että toivottavasti uudistuksen myötä edes osa siitä saataisiin meidän käyttöömme.
Tämä hyvä!