Konki Reimarin väki haluaa tukea paikallisuutta, tulevaisuuden suunnitelmia löytyy taskusta runsaasti.
Konki Reimarin kahvila aukaisi ovensa Konginkankaan torin laidalla keskiviikkona 25. kesäkuuta. Myöhemmin kesällä kahvilaosan vieressä aloittaa suoramyyntikauppa.
— Tarkoituksenamme on saada myyntiin mahdollisimman paljon tuotteita mahdollisimman läheltä, sillä tavalla työ pysyy seudulla, Reetta Korjonen pohti lauantaina markkinoiden hälinässä.
Tällä hetkellä Konki Reimarin kautta voi jo tilata lihatuotteita, joita saadaan Liimattalan Lamminmäen tilalta.
Lähiruoan tuotantoon panostavasta maatilayrittäjä Matti Liimataisesta voi lukea lisää ÄKS 85 -lehdestä täältä.
KONGINKANKAAN KESÄPÄIVILLÄ Konki Reimarin kahvilaan kävi tunku. Korjonen laski, että perunamuusia varten särvittiin satakiloa perunaa.
— On paitakin ihan perunassa! Korjonen nauroi.
Sen lisäksi että Konki Reimari tarjoaa paikallisille mahdollisuuden ostaa ja myydä lähiruokaa ja -tuotteita, toimii kahvila tapaamispaikkana kyläläisille.
— Tämä on paikka, jonne voivat helposti tulla niin lapsiperheet kuin vanhemmatkin ihmiset. Panostamme myös esteettömään liikkumiseen.
KONKI REIMARI on toiminnassa ympäri vuoden. Tarkoitus on tarjota niin pito- kuin kokouspalvelujakin.
Myös käsityöläisten ja taiteilijoiden toivotaan innostuvan mukaan, tilaa nimittäin löytyy.
— Monet käsityöläiset vain nyhräilevät omissa nurkissaan. Sen sijaan hekin voisivat yhdessä laittaa tänne pienen puodin pystyyn ja pyörittää toimintaa porukalla, Korjonen maalaili.
Toinen toistaan tukemassa ja paikallisuutta korostamassa, siinä on Konki Reimarin ajatus.